CPI ja keeway tuuning.

Discussion in 'Tuuning' started by hannesolen, Jun 13, 2012.

  1. hannesolen

    hannesolen New Member

    121
    0
    0
    Tere
    Pole ammu rolleriklubi külastanud kuna kiiwi sai maha müüdud, aga lihtsalt tuli mõte, et kui keegi veel samasse ämbrisse astub nagu mina ning tahab seda tuunida vms siis, et natukene teie elu lihtsamaks teha jagan ma oma kogemusi ja enda listi mis pani masina mõnusalt liikuma(samuti mitu korda politseile vahele jääma :S ) ning mida võiksite järgida. Endal polnud omal ajal kedagi eriti järgida ning tänu sellele ostsin ma igast asju sinna peale mis tegelikult olid mõttetud ostud ja hiljem pidi ikkagist välja vahetama. :D Ahja, seda ka, et võimaluse korral ostke oma jupid poest sest siin saate te lihtsalt mõnusalt petta. Summuti mis ma ostsin pidi olema shot aga mina sain hoopis nrx-i. Otsisin korralikku multivari variaatori omale, üks pakkus polini varikat mis pidi olema minarellile kuid kui kätte sain tuli välja, et oli hoopis derbile, silinder mis ma sain, sealt oli midagi läbi läinud ning kolb oli ****es, silinder ise oli ka mõnusalt vatti saanud. Ühesõnaga. Kuluosadega on jah kahjuks nii, et ei tea kunagi mis asi ja mis seiusus kohale jõuab :D Aga nüüd siis asja juurde.

    Alguses oli mu f-act siis korralikult piiratud. (3 piirajat oli) 1) Varikas oli üks seib mis piiras kiirust ja rihma tõusmist. 2) Summuti oli üks piiraja (leegitorust läks üks väiksem toru välja mida andis tegelikult tahtmise korral küljest ära keevitada ning siis järele jäänud auk kinni keevitada.[​IMG]
    3) Kolmas piiraja oli cdi. Selle välja vahetamisega oli mul kõige rohkem tegemist kuna enamus niiöelda racing cdi-si ei töödanud korralikult peal(roller kas poos või ei läinud üle 30-ne :D)ainult üks sinine naraku cdi oli mis mul töötas. http://www.cn-parts.ee/vana/et/pood/det ... t&sef=hcfp
    Samas piirajate eemaldamisega kaasneb ka suurema düüsi panek karburaatorisse mida arvatavasti enamik siin teha ei oska. Kõige lihtsam oleks lihtsalt osta oma jupid ja vajaminevad düüsid ning kellegi juurde viia kes oskaks ära vahetada.

    Nii, kui nüüd on soov endale mingi list peale teha siis siin on minu oma ;)

    Summuti:tecnigas trek - Väga hea summuti, ei ole kõige kallim ning väga kerge timmi saada. Üldiselt sport silindritele kuid hädapärast sobib isegi mid-race silindritele.

    Variaator:Malossi multivar - rullid olid mul üle ühe 6g ja 9g ning oli normilt timmis.

    Sidur oli mul malossi fly kuid ei soovita, üsna mõttetu kuna timmida on seda üks suur rist ja viletsus. Pigem oske siit rk-st timmitav malossi delta clutch või stage6 Torque Control. Nad ei maksa siin väga palju.

    Survekas:stage6 strong. Ärge ostke neid no-name hiina või tai survekaid. Üks oli mingi twh. Need väsivad kiiresti ära.

    Sport CDI: TWH sport

    Rihm: - Mul oli mingi malossi x-kevlar. Siiski mõttetu ost kui just mingit high-end matsupilli omale ei tee.

    Silinder oli mul Naraku 70cc (8hj). Alguses olin suure eelarvamusega sellesse silindrisse kuna üsna vähe maksis võrreldes kuulsamate firmade silindritega kuid mõne ajapärast tõepoolest tõestas ennast. Väga vastupidav ning korralik silinder. Mitte just kõige võimsam kuid minu listiga liikus täitsa kenasti. Natukene võimsam oleks olnud ja kergemad rullid siis oleks tagale ka läinud gaasiga.

    Karburaator oli mul stock. See on ainus hea asi vist mis keewayga poest tulles kaasa tuleb :D - Mikuni 16mm

    Väntvõll ja vända laagrid. Ütlen ausalt sellise listiga sobivad originaalid väga hästi. Kuid kuna mul vahepeal olid siis võimsamad silindrid peal nagu näiteks airsal t6 racing 70cc siis ostsin C4 väntvõlli laagrid ja simmerid ja doppler endurance väntvõlli.

    Klapilehed - malossi carbon. Head asjad tegelikult kui roller on tuunitud. Kui originaal klapilehed(metallist vist) peaks katki minema siis on mootor kottis kah. Kui carbon klapid katki lähevad ei juhtu midagi. Need põlevad ära ning roller töötab kohapeal edasi. Sõita ainult ei saa.
    Stock õhufilter (kummilotu eemaldatud) malossi svammiga. - Hea asendus nendele koonustele mis lärmavad metsikult ning kiiresti mustaks saavad.

    Lõppu paneks ühe video siis kuidas ta mul liikus enne maha müümist selle listiga. http://www.youtube.com/watch?v=A-jd2lZNMoE&feature=plcp
     
  2. hannesolen

    hannesolen New Member

    121
    0
    0
    Re: CPI ja keeway tuunijatele

    Ahja, äkki keegi oskab öelda kelle käest antud masin hetkel on. :D huvi pärast lihtsalt tahaks jälgida
     
  3. hannesolen

    hannesolen New Member

    121
    0
    0
    Re: CPI ja keeway tuunijatele

    .
     
  4. wwatu

    wwatu Member

    753
    0
    16
    no toptuuner, räägi kuidas kergemate rullidega oleks tagale saand ss? :D
     
  5. Z0ne

    Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

    6,380
    1
    38
    Veits vana teema aga oleks seda keewayd veits timminud oleks gaasiga tagarattale küll end ajanud.
     

Jaga seda lehte