2t vertikaalmootoriga roller ei käivitu

Discussion in 'Help!' started by Mufff-, Jun 4, 2014.

  1. Mufff-

    Mufff- New Member

    347
    0
    0
    Üks päev sõites kadus rolleril jõud ära ning üle 50 km/h ei läinud enam, lõpuks suri üldse välja ning kogu krempel tossas jubedalt. Peale seda enam roller käivitunud ei ole.
    Bensiini saab kenasti peale, säde ja kompressioon on korralikud. Panin ka korgi täis bensiini küünlaauku, kuid ka siis ei juhtu midagi. Mida peaks järgmisena vaatama/tegema? :roll:
     
  2. TUUR

    TUUR Moderaator Meeskonnaliige Moderaator

    1,137
    9
    38
    Ikkagi jooksis kokku. Ilmselged ülekuumenemise tunnused.
     
  3. Z0ne

    Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

    6,380
    1
    38
    Õli oli ikka kütuses või õlipaagis? Enamasti kui ta lausa tossama hakkab, siis on tänu vähesele/puuduvale õlitusele kokkujooks.
    Alusta lammutamisega, saad täpsemalt teada mida kõike uut vaja nüüd.
     
  4. Mufff-

    Mufff- New Member

    347
    0
    0
    Õli segan bensiiniga paaki.
    Eks tuleb siis lammutama hakata.
    Aitäh vastajatele.
     
  5. 426f

    426f Member

    514
    6
    18
    ülekuumenenud mootoril tavaliselt tulevad silindripea mutrid või poldid eriti kergelt lahti.hülsiga ei juhtu eriti midagi ainult kolvi alumiinium sulab hülsi külge,selle saab happega maha pesta ja silindri läbimõõdu mikromeetriga mõõta ja siis õiges mõõdus õige loksuga kolb sisse
     
  6. Z0ne

    Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

    6,380
    1
    38
    Kahjuks ei kasuta enamus 2 taktilisi rollereid hülsse, ning originaalis on neil malmsilindrid. Alumiiniumsilindritel on aga nikasil-kiht, mis peale ülekuumenemist tuleb taastada. Odavam on aga enamus juhtudel uus silindrikomplekt poest soetada. Malmsilindri puhul tuleb üle puurida ning uus remont-mõõdus kolb sisse osta.
     
  7. Mufff-

    Mufff- New Member

    347
    0
    0
    Sai silinder maha võetud ning peab tõdema, et need mutrid olid tõepoolest väga kergesti peal. Ühel pool oli see sõrmlaagri stopper ka puudu ning sealt on kolb üpriski jubedas seisus, samuti on sügavad sooned ka silindris.
    [​IMG]
    [​IMG]
    On näha ka, et eelmine omanik on rollerit ehitanud müügiks, sest tihendeid ta praktiliselt kasutanud ei ole. Vaatasin ka, kuidas on mootori blokipooled omavahel kinnitatud ning peab tõdema, et ka sealt pressib välja vaid hermeetik. Avastasin ka ühe kahtlase osa bloki tagumiselt küljelt(vast on pildi pealt aru saada) - kahtlane vahe kahe bloki poole vahel.
    [​IMG]
    [​IMG]

    Ehk oskab keegi targem pildimaterjali põhjal öelda, kuidas peaks edasi toimima?
     
  8. Madiz

    Madiz Active Member

    1,334
    1
    38
    Plokipoolte vahele ei käigi tihend, peabki hermeetikuga panema.
     
  9. Z0ne

    Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

    6,380
    1
    38
    Järelikult viga teada, ning ka kokkujooksu põhjus teada. Silinder oli kokku jooksnud, kuna sõrmestopper oli oma pesast välja tulnud, ning silindrisse lennanud.
    Blokipoolte vahele käibki hermeetikut, ning viimastel piltidel nähtav vahe on osa minarelli vertikaali disainist. Tegelikkuses seal otsest vahet ei olegi, kuni õhk läbi ei käi(blokipooled ei istu korralikult omavahel kokku)
    Edasi kontrolli et lahti tulnud sõrmestopper ega muid võõrkehi poleks karterisse kukkunud, väntvõlli vahele kuhugile. Peale seda uus silindrikomplekt peale ning alustada sissesõiduga.
    Sõrmestopperid on mõeldud ühekordseks kasutuseks - kui maha võtad korra külge pandud stopperi, viska minema ning pane uus asemele.
     

Jaga seda lehte