Koonuse Aprilia RS125 2008 FULL POWER

Discussion in 'Lugejate mootorrattad' started by koonus, Märts 25, 2016.

  1. koonus

    koonus Member

    792
    0
    16
    Pidi jääma viimaseks 2taktiliseks, aga noh. Müüsin siis vana aprilia rsi maha ja oli kindel plaan soomest 4taktiline yamaha tuua, aga sõber tägis fb-s müügikuulutusse, kus müüdi seda samust- Aprilia rs125 2008 aasta. Eelmisest uuema kerega ja kunagi Kuressaares avarii teinud. Kui ei eksi oli sellest võrrist kunagi ka teema siin ja keegi võiks nüüd sellest avariist õige versiooni ka välja tuua, sest olen kuulnud igasugu erinevaid jutte. Tallinnast tõime ja tagasijõudes ei jõudnud kottigi teha. Järgmine päev sai plastikuid vaadatud- paagikondli sain enam-vähem sulatatud ja korda, kuid pole see mis peab ikkagi. Küljekondlitega tegin customit ja esitule sain ka funkama.
    Olengi nüüd kahe plaani vahel, kas teha nö. streetfighter või siis täiesti stock.
    Sellest tulenevalt on ka 2 todolisti.

    Stocki To Do List oleks siis selline:
    Esikondel osta
    Paagikondel osta
    Mõlemad küljekondlid osta
    Uus vasak peegel osta
    Uued suunatule klaasid osta
    Esituli osta.
    Vasak nupukonsool osta

    Streetfighteri To Do List:
    Olemas olevaid plastikuid tuunida
    Ktm Exc uuematüübi esimask koos tulega osta
    Tavalise lenksukinnitus treialil lasta teha.
    Igasuguste erinevate detailide värvimine
    Vasak nupukonsool

    Eile vaatasin ka neid plastikute hindasi, siis ikka mõtlesin, et teeb streetfighteri. Kõik on veel lahtine.
    Mõned pildid ka:

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Siis kui küljeplastikud ka ära tuunisin:
    [​IMG]

    WR viskas kopa ette ja sai see huvipärast müüki pandud. Paarpäeva jäi kuulutuse lõppemiseni aega ja tuli sõnum, et on huvi jne. Mingi nädal-2 läks mööda kui see sama isik viis aparaadi minema. Tagantjärgi suht kurb, aga 125cc ja 4takti on korralik tõukeratas ka.
    [​IMG]
    Kindel umbmäärane suund oli ees, et 2takti ja 125cc, et kunagi kui A1 kätte saab, oleks hea liigelda vms. Ei vaadanud üldse baikide(bike) suunas, aga kuna fb-s tundus üks vanem kottis rs müügis päris hea hinnaga siis sai koju veetud see. Aus olla siis mulle üldse ei istu see vanema kerega aprilia rs. Perse on tal suhteliselt täispeaga disainitud, aga see selleks. Järgmisel päeval sai motohoovist läbi käidud ja silku komplekti hinda uuritud. See oli esimene kord kui ma yamahat igatsema hakkasin, sest A-klassi silku hinnaks kujunes sümboolne tonn kolmsada euri. :| Kodus hakkasin ibeist vaatama ja tellisin sealt ümaralt öeldes kolme sotiga B-klassi silku komplekti. Silindri säin kätte peale nädalat ootamist. Ladusin poole ööni seda ronti kokku. Lõpuks oli kõik tore peale selle, et ta ei läinud kuidagi moodi käima. :| Säde oli olemas, küünal oli märg- mõistus otsas. Panin otse voolu siis kollektorisse ja t*ra kui starterit andsin lõi vist absull igast august mootoril leegi välja. Kuradi kahju et ta suht kohe ära kustus. Kõige selle p*sa hulgas lõi silkupeal küünlakeerme ka maha. Kõik lahti jälle. Keerme lasin kümpa eest uue teha treialil, aga sellest oli suhteliselt vähe kasu, kuna ta tööle ikka ei hakanud. Tõin motohobist uue süütepoole ja küünla- ei olnud ka nendest kasu. Saigi helistatud ühele tuttavale, kes viitsis õnneks ette võtta selle käsna. Paarpäeva läks aega kui helistas ja ütles, et sai käima selle saani. Kodus sai lõpuni kokku laotud kõik ja jahutusvedelikud sisse lastud. Käis edasi küll päris hästi, kuni jõudsin kodust kildi kaugusele u ja hakkas k*pp pihta. Kord töötas, siis jälle mitte. Järgmine päev tuli sõber oma 600cc baigiga hoovipeale. Läksime trippisime veits kuni suht kaugel kodust jäi lampi seisma. See oli esimene kord kui ma vist elus jumalat palusin, et ma sellega koju kuidagi jõuaks. Ilmselt ta kuulis mu soovi ja see täitus. sai jälle kõik laiali kakutud ja kogu küttesüsteem paagist karpani üle vaadatud. Esimese asjana nägin, et küttevoolik oli tegelikkuses mingi õhuvoolik, millega meenus mulle kunagi kui roxile panin selle siis ta bensiiniga tõmbus seest kokku jne. Panin korralikui bensiini vooliku ja puhastasin kogu süsteemi pasast puhtaks. Tfui-tfui-tfui niipalju kui ma sõitsin u15 min ei jamanud ta ühtegi korda, kuniks küte sai ise otsa. Teema tegin igavusest ja ise ma sellega sõitma kohe kindlasti ei hakka. Küünitan sinna enduro/supermoto poole. Kellel pakkuda 2t 125cc pilli siis p.s.

    To-do list:

    Tagapidur korda
    Parem esimene suund lisada Tehtud
    Spido toimima(kiirust ei näita, muu korras) Tehtud
    Enda nimele kirjutada
    TÜV puhtalt läbida
    Plastikuid parandada
    Uus aku

    Eelmise omaniku poolt tehtud pildid:
    [​IMG]
    [​IMG]

    Koju toomisest ka miskit:
    [​IMG]


    Uut silkut paigaldades:

    [​IMG]
    [​IMG]

    Video mitte käivitumisest:
    https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=Yf50AEXhl8Y

    Video teisest vähe väiksemast põlengust :D


    Homme teen rohkem pilte ja üritan goproga ka jäädvustada miskit.
     
    Last edited: Mai 4, 2016
  2. koonus

    koonus Member

    792
    0
    16
    Mõtlesin, et saan täna lõunani und tõmmata, aga kui sulle marsitakse kell 8 tuppa sisse siis huii. :-x Muud ei jäänudki üle kui kargud alla ajada ja õue võrri minna tegema. Esmalt sai saanist paar lidra kütti välja imetud. Suht pool läks otse soolestikust alla ka. Kuna spidole oli sitt ligi saada võtsin esimaski eest ära. Kuna esimask peaks käima kaheks tükiks, sain mina sellest aga neli tükki. Superättak parandab kõik haavad, nagu ka aeg. Lisasin sinna siis mingi rolleriajast jäänud spidotrossi ja ennäeimet, tööle hakkas. Kuna esimaski ees ei olnud olid esitule juhtmed koos ja tänu sellele sai päris mitu kaitset läbi kärsatatud. Poogen, tõin tanklast uued ja isoleerisin ajutiselt juhtmed ära, et siia üks video teha.

    Sain sõbralt teise suunaka, ainult et see on valge klaasiga. Kasutasin juhust, et esimaski polnud oli see hea külge kruvida. Edasi hakkasin tagapiduriga askeldama. Õhutasin veitse ja hakkas midagi juba vaikselt tunda andma. Õhutasin nii piisavalt, et natuke vajutades tõmbaks ikka blokki ratta. Kohe oli vaja testima ka minna. Lasin u sotini peeneks ja kui varbaga õrnalt pedaali vajutasin käis korralik pauk. 1murdosa sekundi jooksul mõtlesin, et kottis. 2 osas tahtsin seda juba maha müüa. Vaatasin korra seljataha ja nägin mingi jublakas lendas asfaldile, nagu oopelitel. Keerasin otsa ringi ja nägin, et pidurisupport oli see millest ma ilma jäin ja pidurivolla tõbmas ka puru. :| Ajasin koju tagasi ja võtsin piduriklotsid seest välja. Ühel klotsis oli mingi millimeeter veel alles, teisel oli juba raua tagant lillaks lasknud. Igastahes leidsin garaasist uue pidurivooliku ja panin tolle peale. Esmasp. ostab uue aku ja uued piduriklotsid ka. Siis jälle lähemal Tehnilisele ülevaatusele.
    Pildid:

    [​IMG]
    [​IMG]

    Piduriklotsid:
    [​IMG]
     
    Last edited: Mai 4, 2016
  3. Dimitri

    Dimitri Active Member

    1,226
    5
    38
    tegid sissesõidu ka? ja muidu tundub norm pill :eek:
     
  4. koonus

    koonus Member

    792
    0
    16
    Eilse ja tänase seisuga sain asja niitimmi, et tehnilise poolepealt on asi minusilmis valmis. Homme käib ülevaatuselt ka läbi. Edasi jääbki ainult paberimajandus siis.
    Eile sai siis niisama tiirule mindud, kui 4 kilti kodust eemal läks siduritross perse. Tulin esimese käiguga koju siis ja vaatasin, et sellel peab terve küljekorpuse maha võtma kui tahad siduritrossi vahetada. Ei viitsinud ja sai lihtsamat vastupanu teed mindud- kõri lühemaks ja uus tila otsa. Täna käisin linnas ja ostsin uued piduriklotsid taha, tutika aku, ja piduriõli. Kodus sai nii esi- ja tagapidurid timmi pandud. Pill käib tänase õhtuga läheb nupust tööle ja teeb iga nupuga, mis tal on seda milleks ta ettenähtud on. Survekaga lasin ka pilli üle.
    Kellel soovi on siis võib vahetust pakkuda enduro/supermoto vastu rohelise numbrimärgiga isendid eriti huvi ei paku, kui just kompi ei maksa. Võite ka niisama hinda pakkuda.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  5. koonus

    koonus Member

    792
    0
    16
    Õnnelikud 47km :) :)
    [​IMG]
     
  6. 426f

    426f Member

    514
    6
    18
    miks kolvi äär näritud on,rõnga lagunemine sellist jama ei tekita
     
  7. koonus

    koonus Member

    792
    0
    16
    Tõsi, omad vitsad peksavad praegu. Vale küünal oli.
    Uue tellisin ära ja peaks nädalapärast u kätte saama. Avamiseks jõuab valmis loodetavasti.
     
  8. kert

    kert Member

    772
    0
    16
    Liialt kuum küünal jah? Mis küünal peal oli?

    Silinder jäi terveks?
     
  9. koonus

    koonus Member

    792
    0
    16
    Liialt kuum ja mingi kolme otsaga oli ka veel. Silinder jäi terveks, aga kui ebays sellele kasutajale kirjutasin, et mis mõõdus kolbi vaja on ütles, et igakord kui kolbi vahetad tuleb mm suurem osta. Nii saigi tellitud mm suurem ja hiljem hakkasin mõtlema alles, et 50km ta väga mm suuremaks ei muutu. Mingi mähis tekib siis hoonimisse :D
     
  10. kert

    kert Member

    772
    0
    16
    1mm ikka liialt palju. Pildi järgi tundub, et Alu silku ju. Sel juhul edu sulle hoonimisel, suur oht, et lased nikalsiili maha üldse.
     
  11. offroad42

    offroad42 Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Ürituste korraldaja

    977
    9
    18
    Ega see kolb ainult kuunlast perse ei lainud, seal peab ikka midagi vaga mooda olema,suude ja segu pigem
     
  12. kert

    kert Member

    772
    0
    16
    Süüde vaevalt, ma eeldan, et kindel asend mähisel ikka. Aga segu võib tõesti olla ja.

    Kuidas sul see kokku jooksis üldse? Lasid masinat pikalt peeneks?

    Mis kuumusastmega küünal peal üldse oli?
     
  13. offroad42

    offroad42 Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Ürituste korraldaja

    977
    9
    18
    Ma isiklikult olen kasutanud igast sorti küülaid ja pole veel juhtunud sellist asja, taiesti huvitav lihtsalt
     
  14. 426f

    426f Member

    514
    6
    18
    Täiesti tavaline kahjustus kui segu lahja või süüde vale.omal pole sellist jama tekkinud
     
  15. BeAfro

    BeAfro Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Ürituste korraldaja

    1,770
    12
    38
    Kui segu lahja, siis on kolvi peal auk.
     
  16. offroad42

    offroad42 Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Ürituste korraldaja

    977
    9
    18
    Mitte alati
     
  17. koonus

    koonus Member

    792
    0
    16
    Seda segu asja ma veel vaatan, sest vale küünlaga sõitsin maksimaalselt 5-7km. Uus kolb ka jõudis ja kui nüüd homme kokku saab oleks mõistlik ülevaatus ära teha ja hooaega nautima hakata :p
     
  18. 426f

    426f Member

    514
    6
    18
    detonatsioonist peab lahti saama.kui süüde ja squish õige peab karpas seadeid muutma
     
  19. koonus

    koonus Member

    792
    0
    16
    Oleks hea, kui keegi seda teenust Tartus sooritaks. Täna sai kõik kokkulapatud ja masin käib jälle, iseasi kauaks.
     
  20. 426f

    426f Member

    514
    6
    18
    Motoman OÜ peaks suutma asja timmida
     

Jaga seda lehte