Sõjaväe teema

Discussion in 'Jutud' started by KeN1, Apr 24, 2007.

  1. DDF

    DDF Member

    248
    0
    16
    Väljaõpe on Eesti meestel hea, kuid sealgi vajask korrigeerimist. Raha on meil vähe, tehnika on nadi võitu ja meid on arvuliselt ka vähe.
     
  2. Cartman.

    Cartman. New Member

    54
    0
    0
    vot, õige jutt . :D
     
  3. ands

    ands New Member

    92
    0
    0
    Rahapuudus on hetkel viimane asi, millest meie kaitseväes puudus on

    Tehnika areneb seoses sellega, et raha riigikaitseks on...loomulikult ei saa me humveesid ja tanke igale mehele, a praegu kasutatav tehnika lippab küll. ja läheb veel paremaks.

    Meha on küll vähevõitu. A suurel osal olemasolevatest on kaitsetahe väga kõva 8)
     
  4. DDF

    DDF Member

    248
    0
    16

    esimene osa jutust täis BS! kui ikka relvad tõrguvad teravmoonaga koguaeg, siis mis tehnikast me räägime? autodel rehvid slikid:D

    ma ei räägi Scoudist, kus asi veidi arenenum. ei peagi olema hummer, kuid siiski asi aastast 60 ja pillid tõrguvad. teiseks ülalpidamis kulud laes. raha ikkagi napib, kuid enamjaolt tehakse valesid investeeringuid st. kulutatakse mõttetult sinna kuhu ei ole vaja.

    vahepeal oli neil mõte osta lahinghelikoptereid (kasutatud USA-st, põhimõtteliselt seal maha kantud ja meie maha parseldatud hea hinna eest). parem osta neid vähem kuid korralikke. Nüüd veelgiigeniaalsem mõte osta tanke:D lubage naerda, misjaoks??? saan aru, kui ainult väljaõppe jaoks, et kui lähed välismisjoonile. kuid need siis võiksid olla ka spetsiaalselt selleks (ROK-is), mitte laialtkasutatavad;)
     
  5. poizzike

    poizzike New Member

    84
    0
    0

    No Offence, aga ma arvan, et seal eesotsas on siiski vähe targemad mehed, kelle otsuses pole mõtet kahelda, veel vähem meil, kellel pole nende otsuste põhjustest vähimatki aimu, niiet ideid võite lagedale tuua, kuid ma arvan, et meelega meile seal siiski sitta ei keerata.
     
  6. AcloYde

    AcloYde New Member

    219
    0
    0
    Ma ei saa aru kelle eest need "hävituskopterid" meid kaitsevad?Russide armee mehed viskavad saapapaelaga ka sellised kopterid alla.Ainuke asi mis meid invasiooni eest otseselt kaitseks oleks see, kui eestlaste arsenali kuuluks üks korralik lääne päritolu tuumalõhkeseadeldis :wink: .Ma usun, et juba see teadmine, et me suudaks Moskva hävitada ühe relvaga, paneks russid 2 korda järele mõtlema.
     
  7. 4stroke

    4stroke Bännitud Bännitud

    1,217
    0
    0
    Sa oled liiga palju arvuti mänge mängind :roll:
     
  8. AcloYde

    AcloYde New Member

    219
    0
    0
    Mis sa arvad, et kui venkude tangid niidavad M1 Abrams battle tanke nagu lumme kust, siis neil pole vastavat varustust, et neid Lahesõja aegseid koptereid alla paugutada? :lol:
     
  9. 4stroke

    4stroke Bännitud Bännitud

    1,217
    0
    0
    OT:Okei unistus unistuseks aga pm on selles, et Eesti ei ajaks sul kuskilt sellist varustust kokku, et nad venkudele vastu saaks. Mina ei tea mis margi nimetusi sa mulle siin lugesid ei mina tea mis kottib mida vms, ma ei mängi arvuti mänge nii palju, et saaks aru ja teglt ei paku tangid ja sellised asjad huvi ka iiet lõpetame OT!
    AcloYde:Sorri, aga mulle küll kohe mõni mäng ette hüppaks kus A1 Abrams(Ameerika peamine battletank) sees oleks. Arvuti mänge eriti ei mängi, ma lihtsalt loen palju.
     
  10. raks100

    raks100 Member

    634
    0
    16
    +1
    ise arvan täpselt sama , selles suhtes praegu on selline seis, et kui venemaa peaks tahtma eestit rünnata siis oleks meil fucked-up seis :roll: . esiteks on mehi vähe, tehnikat venelaste peatamiseks - peaaegu puudub. teiseks on neid sibuljasid nii palju , et kui nad ründavadki , siis neid lihtsalt jääbki tulema sealt .
     
  11. DDF

    DDF Member

    248
    0
    16
    Kolmandaks jääb küsimärgi alla ka abi saamine;)
    EI tohi olla nii kindle endas, et abi tuleb kindlasti. Sõjaväes õeldakse: Selles võid kindel olla, et mitte miski pole kindel...

    Pealegi keegi ülalpool mainis tüümalõhke seadeldisest, mis päris lolliks läinud? Samamoodi rajada tuumaelekri jaam Eestisse. Kui midagi juhtub, pole meid enam...
     
  12. kevxx123

    kevxx123 Bännitud Bännitud

    1,192
    0
    0
    Milleks venemaal eestit vaja on,mittemidagi ei saa :D Neil seal narvast peterburini sadamad mingi elusuured,nii et neid siinsed sadamad ei huvita ja muu ka neile huvi ei paku :wink:
     
  13. 4stroke

    4stroke Bännitud Bännitud

    1,217
    0
    0
    Neid huvitavad Eesti naised :roll:
    Aga küsimus pm kui ma keske lõpetan siis kupatatakse kohe sõjaväkke?
     
  14. CBIH

    CBIH Bännitud Bännitud

    771
    0
    0
    kui saad kuskile edasi õppima võid hiljem ka minna saad pikendust
     
  15. poizzike

    poizzike New Member

    84
    0
    0
    Tuletan meelde, et Eesti on läbi aegade olnud üks enim ihaldatuid kohti. Narvast Peterburini küll, aga mis sa arvad, et nad rohkem ei tahagi? Lisaks on veel meil maismaaühendus Euroopaga. Niipalju siis ajalootundidest.

    Aga selline küsimus siis, et... Selleasemel et vastu hakata, kuna te arvate et me kaotame 100%, istute parem käed rüpes ja annate kodumaa võitluseta käest?
     
  16. Rauncc

    Rauncc New Member

    291
    0
    0
    Kui Venemaa ründab ootamatult ega siis peale meie ei kaite Eestit keegi. Muidugi võimalus ala Natol tuumapomm Venemaa poole saata, et asi lõpetada aga kes hakkaks väikese Eesti pärast tuumasõda pidama? Mitte keegi, isegi väikest raketti ei saada keegi kuna see oleks liiga ohtlik ülejäänutele. Seega sellises olukorras oleme põhimõtteliselt üksi. Sellepärast olekski viisakas teenistus läbida ja pärast saad ise ka aru, et see teeb vaid head. Endal kindel minek.
     
  17. biker14

    biker14 New Member

    110
    0
    0
    Võite suure suuga rääkida küll, et ooo.. me oleme NATO-s ja küll ta meid kaitseb.
    NATO ei tee sittagi, esimese kuu möödudes hakatakse võibolla poliitilisi läbirääkimisi pidama (loe: NATO ütleb: Palun ära rohkem tee)
    Keegi ei julge Venemaale midagi tehagi, isegi NATO ei julge talle vastu astuda.
     
  18. T4n3L

    T4n3L New Member

    162
    0
    0
    sinna veel aega , lampjalad , aga kyll 2ra paranevad , kindlasti sinna mineks jah ja minu arust oleks lame sellest kõrvale hiilida.Ja enam pole se asi nii hull 8kuud ainult vene ajal oli 2 aastat niiet 8)
     
  19. mullikas

    mullikas New Member

    0
    0
    0
    No tõesti poisid. Kõigest kaheksa kuud. Vene ajal oli merevägi üldse 3 aastat ja 50-datel tavasõjavägi 3 ja merevägi 4 :eek: aastat. Käidi ja tagasitulles pole ka keegi halanud. Ja siin ulutakse 8(kaheksa) kuu pärast. Häbi teil olgu!
     
  20. qevin7

    qevin7 New Member

    230
    0
    0
    2014 aastal tuleb võibolla uus sõjaväe kord. 6 kuud on need kes teenivad aega, 8 kuud need kes harivad ka natuke sellel alal(või umbes midagi taolist) ja 11 kuud need kes õpivad ryhmajuhtideks!
     

Jaga seda lehte