Terv! Seoses sellega, et augustis jälle väike tööots tulemas, mõtlesin, et prooviks ka ühe rolleri teha, aga kindla peale 4T. Gondlid asjad viskaks enamuse nahui. Eeldame, et rolleril kõik tuled töötavad, pidurid töötavad ja mootor kannatab 50 km/h sõita ja all on 12" rattad - mis niisuguse rondi maksumus meil oleks, kui ostma minna? Huvi oleks siis visata peale 80 või 90 cm3 pütt, otselebi väljalase teha, suurem karpa installida, kõigest üleliigsest loobuda ja teha siis selline võimas rotiroller, mis näels igalt poolt vana ja väsinud välja. Disainelementidena kasutaks roostet, kriibitud värvi, katkiseid neetidega parandatud plastikuid jne - teha asja välimus odavalt, et rohem mootorisse pista. Et siis jah, mis raha eest ma võiks niisuguse veel liikuva rondi omandada?
Sa ei mõistnud mind. Ma tahaks teada sellise masina umbkaudset hinda, mis ~50 km/h võimeline sõitma, millel 12" rattad all, 4T mootor ja tuled-viled töötavad. Plastikud võivad täitsa sassis olla. Toorikuks ideaalne masin niisugune. 4T tuunimist tahan katsetada eelkõige sellepärast, et siiani 100% minu motikatest 2T olnud. Oleks aeg kogemusi juurde omandada ja seda teises vallas. Kubatuuri suurendamine, pea portimine on muidugi põhiline, mis mootorit muudab. Väljalase ja sisselase annavad veidi, ehk annab ka surveastet kergitada - kõik on katsetamise küsimus. Tahan odavat toorikut just sellepärast, et pärast midagi perse keerates kahju ei hakkaks. 1500-2000 krooksu makvad rondid oleks just selleks loodud. 2T tuuning liiga tavapärane linnapildis nagunii. 4T ja ROLLER oleks mulle justkui uus masinaklass, kuna pole siiani ühtki pukki ise omanud. Viimane neljataktiline oli mul Moskvits, puhaku ta rahus.
Mul oli endal alguses sama plaan, et ostan 4t rolleri, ja hakkan just 4taktilist hiinakat tuunima, saab liikuma küll, aga tõesti siis on vaja paksu rahakotti ja palju aega nokitsemiseks. Endal siis selline aparaat: viewtopic.php?f=19&t=19228 Roller maksis ~13 killi. Teema alt on näha kõik mis tehtud, ja mis lõpptulemuseks on Väga tahaks näha mis lõpptulemuseks tuleb, paksu rahakotti ja edu sulle.