Aerox läheb kuumaks

Discussion in 'Help!' started by kermo144, Aug 3, 2012.

1. kermo144

kermo144 Member

336
    0
    16
    Tere. Selline probleem siis, et Aeroxil tuleb silindrijuurest mingit kõrinat kohapeal tiksudes (vahepeal on paremini kuulda, vahepeal samas nagu polekski kuulda. Võibolla on ka sõites see kõrin, aga ei kuule summutimüra tõttu). Kõrin käib pööretega kaasa, ehk siis kui pöördeid juurde, siis ka kõrina sadegus tiheneb. Mulle tundub see nagu küünla ots käiks vastu kolbi :lol: , aga tegelt ma ei usu, et nii on. Kunagi võrri aegadel Rigaga oli sama probleem, et kõrises, kuid ei teinud sellest väga välja ja midagi ei juhtunud ka.. Oskab keegi tark nõu anda, milles probleem olla võib?

Edit: Tekkis ka selline küsimus, et kas see S6 sõrmelaager (http://www.cn-parts.ee/pood/et/22266-so ... -12mm.html) sobib Malossi RHQ 12pin väntvõllile? Suht loll 2t alal :lol:

Edit2: Nii, sain targemaks veidike vahepeal Google abil, ning tekkis selline küsimus, et enne oli väntvõllil peal 12x17x15 suurusega laager. Kui panna 12x17x13 laager, kas see muudab midagi või lausa tekitab midagi? Mõõtsin väntvõlli kepsuaugu ära ja see 12x17x13 laager peaks sinna täpselt istuma, ehk täheb ilusti sisse ja miskit välja ei jää paistma (15mm laiusega laageril jäid otsad veits välja). Või peabki olema täpses möödus laager väntvõlli otsas, ehk siis mul koguaeg vale sees olnud? Mõtlesin, et küsin igaksjuhuks üle enne ostmist 8)

Edit3: Ostsin siis laagrid ära, ning võtsin vanad võllilt maha ka. Neil ikka oli loks suurem sees. Peal olid siis C4 SKF laagrid. Simmerid on arvatavasti vahetatud siis kui need laagridki. Kas laagreid vahetades peaksin ka simmerid ära vahetama, või pole see nii oluline kui need enne pidasid?

2. kermo144

kermo144 Member

336
    0
    16
    Re: Aeroxil kõrin silindri juures.

Taldrikud ei loksu. Otsisin Youtubest feilivate laagrite kohta videosi, praegu tekitab küll kahtluse, et võib viga nendes olla, aga ei pruugi. Mõnel päeval laon pilli nii palju kokku, et saan video teha sellest kõrinast, võibolla siis oskate veel paremini õelda, mis viga olla võib.

3. kermo144

kermo144 Member

336
    0
    16
    Re: Aeroxil kõrin silindri juures.

Täna siis võtsin vario maha ja painasin väntvõlli sealt.. Oli tunda natuke loksu. Seega siis laagrid läbi ikka arvatavasti..

4. kermo144

kermo144 Member

336
    0
    16
    Re: Aeroxil kõrin silindri juures. Edit: küssa sõrmelaagri k

Sees olid SFK C4 laagrid, aga need tundusid kutud :roll: . Või peabki olema sees hässti väike loks raputades, kui mootor koos ning laialivõtmata? UP!

5. TUUR

TUUR Moderaator Meeskonnaliige Moderaator

1,137
    9
    38

C4-dega on tunda loksu üsna hästi jah. Tavaliselt katkine väntvõlli laager teeb pigem sahinat, undamist... Siis kui kepsu kummaski otsas olev laager otsad annab, siis on ka väga tõenäoline, et lahkunud laagri nõelad lõhuvad ära silindri & kolvi, see võrdub täieliku mitte-töötamisega.

Jääb võimalus siiski, et kas kepsu tööpinnad on kulunud või on siiski kumbki kepsu laager otsad andnud ja õnne kombel mitte mootorit lõhkudes.
    ST, et võta asju juppeks ja kontrolli =) Kolisev mootor pole usaldusväärne.
    Kui on tunda üless-alla loksu (kolvi käiku pidi), siis pole värk enam esimeses nooruses.

Sõrmelaagri laius ei avalda erilist mõju, ise kahtlustaks, et natuke laiem on ehk isegi ohutum? Ise-asi kas kolvi sisse ära mahub.

6. kermo144

kermo144 Member

336
    0
    16

Aga äkki ma ei peagi siis vändallaagreid vahetama hakkama, kui C4 laagritega loksu hästi tunda ning sahinat ja undamist ei kuulnud ning enne laialivõtmist käis mootor perfektselt ainult kõrinat oli kuulda (aga see tuli ikkagi silindri juurest, mitte mootori minumeelest)? Mul ongi moto täitsa laiali 8) . Kepsulaager arvatavasti korras, sest sellel pole kolvikäikupidi mingit loksu tunda, kõrvale kallutades natukene on, aga see peaks olema loomulik. Ise arvan seda, et sõrmelaager läbi, kuna kui kolb veel vända otsas oli siis kõrvale kallutades kaldus minumeelest liiga palju. Selge, siis ostan endale laiema sõrmelaagri, nagu ennegi sees oli :p

7. kermo144

kermo144 Member

336
    0
    16
    Re: Simmerite vahetus.

Uus küssa "Edit3" 8)

8. Z0ne

Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

6,380
    1
    38

Enamasti vahetatakse koos, kuid ei ole mõtet kui vähe sõitnud ning korralikud simmerid veel sees.

9. kermo144

kermo144 Member

336
    0
    16

Olen nüüd vaadanud erinevaid Youtube videosid, kuidas väntvõllil laagreid vahetatakse ja kokku tagasi laotakse. Kui ma simmereid ei vaheta, siis jäävad need mootoriplokile külge. Vändal laagrid vahetatud ja külmub taaskord sügavkülmas. Et väntvõll ilusti mootoriplokki läheks, peaksin ma plokile ka kuuma andma veidike, et laagriava paisuks veidi. Aga kui simmer küljes, kas see siis kuumutades ära ei sula? Videotes pole simmereid küljes ja seal vennad lasid 150c.

10. Z0ne

6,380
    1
    38

Löö simmerid välja, kuumaks, kokku ja SIIS kui jahtunud simmerid tagasi.

11. kermo144

kermo144 Member

336
    0
    16

Tegin kõik mida vaja ja lõin mootori kokku. Kasutasin seda videot: http://www.youtube.com/watch?v=l6y4KMgVP1E. Juhtus sama, mis videoski, et ei läinud kokku. Jäi vahe sisse ja kui hakkasin lahti tõmbama, ei tulnud. Siis tõin kähku poldid ja võtmed ja tõmbasin nendega plokid omavahel kokku, nii nagu seal õeldi, ehk siis risti ja vähehaaval.. Aga tulemus siis selline, et väntvõll käib sees suht tihkelt. Kas peabki käima ja ajajooksul hakkab paremini käima või sai valesti tehtud midagi? Soovitused oodatud!! :roll:

12. Z0ne

6,380
    1
    38
    Re: Väntvõll käib tihkelt..

Käibki alguses tihkelt, pärast paari pööret hakkab normaalsemalt liikuma juba.

13. kermo144

kermo144 Member

336
    0
    16
    Re: Väntvõll käib tihkelt..

Jõudsin enne seda postitust selle lahti tagasi kiskuda :lol:, aganh, tagasi kokkupannes käis ka tihkelt. Ladusin sis moto kokku tagasi, panin alla. Kõik toimib nagu peab, va see, et läheb kuumaks suht kähku ja kui kuum on siis suht jõuetu. Milles probleem olla võib? Mu sett: Stage 6 Racing AC, Tegnigasi RS2 sumpa, Dellorto 21mm karpa, Malossi RHQ, Polini speedcontrol vario, valged vedrud siduris, Malossi Carbon klapid, tundmatu suurusega rullikud. Muidu see läks enne laagrite vahetust ka kuumaks, aga ikkagi, milles probleem olla võib?

14. GLStd.exe

GLStd.exe Member

268
    0
    16
    Segu lahja arvatavasti.

15. kermo144

kermo144 Member

336
    0
    16
    Eks ma täna päevapoole siis millalgi näpin seda kah ja eks näis, kas saab targemaks :)

16. kermo144

kermo144 Member

336
    0
    16
    Näppisin siis segukruvi, muutsin nõelaastet aga ei, ikka kaob jõud peatselt. Alguses jaheda mootoriga on tõmme missugune (algab umbes 30kmh pealt) ja siis kui teistkorda uuesti proovida.. Ei lähe mitte üldse. Panen gaasi põhja ning hakkab puterdama või paukuma või mis iganes ja edasi ka ei lähe.. Kohapeal muidu toimib küll ja kuni 30ni läheb ka nii nagu tavaliset.

Jaga seda lehte