Kuna päris paljud on spreiga häid tulemusi saavutanud siis keegi võiks veits õpetada mind ma mõtlen nagu mis krunti,värve,lakki ja värke kasutada,palju läheb ja kust neid saada. on ka muidu võimalik kasutada püstolit et kas poleks spreiga mõtet jamama hakata siis ? aga jagage ka õpetusi püstoliga värvimise kohta
mina ise ostaks motip spreid autopoest, aga ma ei tea nendest midagi eriti, kui oleks võimalus kasutaks ikka püstolit, tulemus on kah püstoliga parem vast
Spreiga saab hea tulemuse siis kui teha ülikorralikult. Ilusti krunt, siis värv ja lakk mitu kihti. Saab ehituspoodidest/autopoodidest jms. Ühe hind keskmiselt 50 EEK, läheb vaja umbes 2xkrunt, 4x värv, 2xlakk
Püstoliga natu lihtsam aga samas peab olema väike tunnetus kogemus .Püstoli värv ja lakk kallim aga tulemus parem kindlasti.Enne tuleks matistada .Tolmust ilusti puhtaks ja plastiku krunt peale .Siis tuleb juba vaadata kui oskuslikut lasta oskad.Umbes 30cm kauguselt paar korda nii,et ilus ühtlane .lased 15min kuivada ja lased laki peale õhukeste kihtidena 2-3korda .siis juba vaatad ise palju lakki järel ja kui ilus jääb .Aerosooliga on sama asi nagu kirjutasin aga jep soovitan kasutada motip sarja.Mis on nende aerosool lakkide viga ,et natuke nõrgad vastupidavuse suhtes.
eeltöö on kõigeraskem minuarust aga püstoliga värvimine on kallis esiteks püstolid värvi ja laki (mul maksid kokku peaaegu 14 000.-) kompressor (umbes 10 000.-) saab hakkama aga vibraga lihvides jääb survet väheks kui suuremaid detaile teha kui väikses koguses teha saab käsitsi lihvimisega hakkama aga kui rohkem teha asju korraga siis ka vibralihvija 5500.- filtrid vee ja õlieraldus filtrid 2500.- nii et päris kulukas lõbu ja kõigetähtsam on ruum ja ruumi kindlasti ventilatsioon kui ennast ära tappa ei taha materjalid saab kõik devorist näiteks küllaltki hea hinnaga 4cri lakiga aint see jant et üle pooleteise kihi ei tasu panna kipub keema minema.
see juba suht proffi teema , algeliseks värvimiseks saab 2000ga kompressori , millel püstolid kaasas jne... rolleri värvimiseks käib selline junn küll
püstol on olemas,on vaja materjali nagu krunt,värv,lakk et nagu miuksed paremad ja kuidas umbes peale lasta
Lähed suvalisse värvipoodi või autopoodi ja küsid midagi odavat, harjutamise jaoks. Ja siis hakkad proovima kuidas välja tuleb. Essa kord pole mõtet mingit eriti kallist värvi osta.
Värvimisega on nii et sprayga võid aint väiksemaid detaile värvida , suuremate puhul peab väga ettevaatlikult värvima ,muidu jääb laiguline ja väga kergesti läheb jooksma . Kõige odavam tuleb kui lased asjatundjatel värvida . Kui natuke otsida ja helistada siis leiab värvija kes värvib normaalse hinna eest ära. Ma ei räägi nendest kes siin foorumis küsivad küllalt kallist hinda värvimise eest.
Krunti võid spreyna kasutada on odavam , kui osta püstoli krunti siis see läheb kõvasti kallimaks. Näiteks võin tuua oma rolleri kus värv läks maksma 400.- aga krunt maksis 550.-. Kui värvid sprayga siis lase õhukeste kihtidena, Värvi ja lakiga on selline lugu et kui varem seda tööd teinud ei ole siis las teeb seda värvija.
Ma tglt ei soovitaks üldse teha speyga. kui sellega jamad ja tahad ikkagi pärast viia kuhugi korraliku värvja juurde nagu mina siis tavaliselt ei viitsi keegi spey tööd vastu võtta kuna see on jube nuss töö seee spei maha saamine sealt. Kasuta ikka häid ja korralike asju. Nagu ma ütlen et Ma pole nii rikas et odavat asja osta. nt toon näite et kui ingolt ostin rolleri siis oli kõik omst speyga tehtud (värv lakk jne.) pms esimese survepesuga hakkas värv kooruma ja tuli maha üldse.