HeKenZo, Honda Dio af 27, 1993 a

Discussion in 'Lugejate rollerid' started by HeKenZo, Mai 24, 2015.

1. HeKenZo

HeKenZo New Member

13
    0
    0
    Nonii tervist rolleriklubi rahvas

Sai tööl käimiseks soetatud selline masin siis. Väidetavalt on peale pandud 70cc kit, aga kuna ise olen rolleritest ikka väga pikka aega väga võõras olnud siis loodan kohalike spetsialistide abile. Välja käisin 200 krõbisevat masin arvel hetkel vaja ümber kirjutada ja kindlustus pooleks aastaks peale.

EDIT: Korrigeerisin pilte leidsin selleks hea variandi enda imguri albumist otse

Vana pilt sest peale seda on külili käinud aga üldmulje on olemas. passis kirjas mitmevärviline.

Niisiis esmaseks mureks on vaja aru saada miks roller ei lähe korralikult pöörde. Külmast peast käima pannes gaasi ei saa anda algul sest tahab välja surra peab lötutama veidi koha peal ja mängima kuni järgi võtab. Kiirelt sõites peaaegu täisgaasiga tahab ka vahepeal nagu välja surra aga siis aitab gaasiga korra maha peale mängimine. Eile kui kruusal sõitsin võttis vahepeal kätte ja ülesmäge poos nii palju et kiiruseks saavutas ainult 30 eriti pöörde ei läinud ja gaasiga mängimine ei aidanud.

Minu omapoolne pakkumine on karburaatoris kala. Eelmine omanik oli vahetand ka düüsi ja üritand paika timmida aga ei saand jagu. Siia ta ilmselt küsima pole tulnud.
    Laduge pakkumisi, et ma homme saaks ikka rahuliku südamega tööle minna, et uus semu mind tee peale ei jäta.

Päikest teile,
    Rauno

2. Ivan

Ivan Moderaator Meeskonnaliige Moderaator Ürituste korraldaja

2,079
    6
    38
    Esmalt proovi neist kahest kruvist reguleerida karburaatori paika. Kui ei parane asi vajad suuremat peadüüsi, kuigi diodel see kruvide keeramine mõjutab palju, nii et tõenäoliselt saad ilma peadüüsi vahetuseta hakkama. Düüsid võid ka igaks juhuks üle vaadata ning vajadusel puhastada.

3. HeKenZo

HeKenZo New Member

13
    0
    0
    Uurisin täna veel lisainformatsiooni. Põhimõtteliselt on piirajad eemaldatud igasugused. all on tal iseehitatud sumps(Täielik porr aga ajab asja ära hetkel)
    Variaator ja muud asjad on suht stock vahetatud on ainult silindrikomplekt ja mingid teised rullid pandud aga ta ei teadnud kui rasked. Seega andke mõtteid mida juurde veel vaja oleks ja kust osta. tean et reduktorit oleks vaja vahetada aga kust seda saaks ja mis hinnaga.

Esialgu praegu päikest teile homme annan teada kuidas mu düüsijaht läks ja loodan et siinsed foorumlased ka omapoolseid soovitusi viskavad.
    Rauno

4. HeKenZo

HeKenZo New Member

13
    0
    0
    Niisiis jupid käes sain veel lisapaari velgi ja natuke muud nipet näpet hetkel küll tööl aga õhtul saan asjaga tegeleda. Praegu on kütusekulu massiivne. Paagitäis läks umbes 60 kilomeetri peale. Kellel vedeleb võib mulle ka varuosi pakkuda sümboolse hinnaga siis on vähemalt olemas kui midagi juhtuma peaks.

5. HeKenZo

HeKenZo New Member

13
    0
    0
    Niisiis sai lõpuks praegusest seisukorrast pilte Tehtud. Sumbutajat nagu näha (teoreetiliselt) polegi. Plaanin sportsummutit muretseda, aga millist ? Peal on mingi cn-partsi 70cc ne kit. kas gianelli reverse oleks normaalne sellele ja kust ma seda osta saaksin (välismaalt ise hetkel tellida ei saa asju) ? Järgi sellele vaja kohe variaatorit ära teha. Nii palju tean, et mingi asi pidi variaatori juures kutu olema ilmselt selle otsa vint seal sest vend rääkis et pani selle kuidagi metallisulamiga jne kinni et vint maas või miskit sellist täpselt ei tea pole veel sinna sukeldunud. Jällegi tekib küsimus millist soovitate 70cc-le. Üleüldse vaatan et enamus inimesi teeb siin ainult apriliaid ja yamahasi jne. Mõned vanemad Dio omad olen leidnud ja endale jäi silma http://uus.rolleriklubi.net/viewtopic.php?f=19&t=55346 Tundub huvitav ja masin lendab nagu rakett. Muidugi kui järvamaal oleks mõnda targemat venda siis tahaks temaga kuidagi kontakti saada, et äkki oskab suuna kätte anda.

EDIT: Parem klikk ja ava pilt uuel vahelehel näeb täissuuruses pilti. ma pole just eriline foorumitegelane et neid siia paremini panna.

"sumpa" nagu näha oleks sportsumbutajaga kiire.

Külg maas. Plastikuid vaja parandada, ning plaanis uus värvilahendus kuna passis nagunii kirjas mitmevärviline.

Eest ka midagi

Ärge pikka viha pidage tahan vaikselt masina üles ehitada.

Päikest
    Rauno

6. Ivan

Ivan Moderaator Meeskonnaliige Moderaator Ürituste korraldaja

2,079
    6
    38
    Reverset sa Diole ei leia. Üldse nende sportsummutitega defitsiit. Vaid Tecnigase omi leiad, neid ka tutikana- paraku mdea kas sa raatsid ka midagi sellist soetada.
    Rihma soovitaksin kindlasti vahetada pikema vastu. Annab hea kiiruse vahe. Pane ka uued rullikud ja vedrud ning ta on sul väga asjalik. Kui kuskilt on keere maas, siis seljuhul väntvõllil. Mõned mehed keevitavad mutri kinni väntvõlli külge kuid hea lahendus see ei ole. Kui mässata viitsid, otsi uus väntvõll, tõmba blokk laiali ning vaheta ära koos laagrite ja simmeritega. Mingisuguse sportvariaatori muretsemisel ma ei näe mõtet. Mu Diol ära tehtud vaid variaator ja madalamatel kiirustel liigub gaasivajutusega tagarattase. :p Sul veel 70cc, nii et peaks vabalt sama moodi käituma...
    Edu!

7. Sergos

Sergos Member

919
    4
    18
    Kas asi on mu õe 13 tollises läpakas või on need pildid liiga suured? Ja Mart ei ole suutnud neid väiksemaks teha?

8. virgo0

virgo0 Member

246
    0
    16
    Ongi Mart, tee tööd!

9. HeKenZo

HeKenZo New Member

13
    0
    0
    Pildid on resoga 3264x2448. Nii et üsnagi suured teised jah. Panen PSi arvutisse siis saan edaspidi pilte veitsa väiksemaks klattida ennem üleslaadimist

EDIT: Plaanis umbes selline värvilahendus.

EDIT2: Pill läheb korralikult pöörde alles alates 30st km tunnis?

10. 426f

426f Member

514
    6
    18
    Re: HeKenZo, Honda Dio af 27, 1993 a/ABI?(viimases postis)

vaatasin,et kuidagi tuttav roller,paar korda näinud

11. w000t

w000t Member

518
    1
    18
    Re: HeKenZo, Honda Dio af 27, 1993 a/ABI?(viimases postis)

Kui pilte paned upload.ee kaudu siis sealt saad vahetada pildid suurust ehk siis õige suurus on 600×800

12. HeKenZo

HeKenZo New Member

13
    0
    0
    Nonii sain täna dio service manuali kätte ja jooksutasin oma aju ikka korralikult kokku. ei teagi mis edasi peale hakata aga otsustasin suurpuhastuse osadele asjadele teha ja avastasin, et päris palju tihendeid on puudu, kas siis asendatud vähese silikoniga vms :) Juhe jooksis kokku selle lõigu pealt kus olid stock karburaatori andmed jne. Üldse nagu ei sobi eelmise omaniku jutuga kokku see asi nii et pean korralikult selle karbussi ette võtma või kuna on 70cc kit siis originaal 14-se(service manuali järgi) asemel mingi suurema karbussi aretama.

Kuna mul puudub garaaz ja suuremat sorti tööriistade võimalus siin ja ei hakand sellepärast maale sõitma siis tõin asjad tuppa.

Pilt

Päikest
    Rauno

13. HeKenZo

HeKenZo New Member

13
    0
    0
    Vahepeal midagi väga uut ei ole. Panin peale autoaku sest kickisüsteem andis saba. Tuleb välja ainult, et siinkandis elavad psühhod ka. Lugu siis selline läksin majade vahele sõbra juurde olin seal mitu tundi ja pärast sõitma minnes panin umbes 60 km/h pauku. Mis seal ikka kriime korralikult, Kicki kutuks jne, aga mis siis need psühhod tegid. Kortermajade juures seisis roller ja pärast avastasin et esikumm oli pooltühjaks lastud. just nimelt lastud, sest kui täis pumpasin siis seisab siiamaani ilusti täis. Sõber rääkis, et kui tal kunagi roller oli siis käidi ta rolleri kallal ka. Enam sinna sellega ei lähe siiamaani valus käia. Matsu hetkel mõtlesin ka et mis sellel esirattal järsku hakkas.

Jaanid olid nüüd vahepeal nii et uuendusi ei and midagi rohkem teha vb peab suve läbi hakkama saama selles seisukorras ja sügisel vaikselt tegema hakkama.

Peace
    H.

14. motoXRollu

motoXRollu Member

167
    1
    18
    mingid tatikad teevad nalja endaarust :-x , või kurjad vaikusesõbrad, kes pininat ei kannata :lol:
    hästi läks kui ainult kriimud ja mitte pooleks gondlid.Edu!

edit: ahjaa, loodan et jäid ikka ise terveks, see põhiline :roll:

15. kentz

kentz New Member

28
    0
    1
    Masin nüüdsest minu käsutuses :D

16. kentz

kentz New Member

28
    0
    1