Heijou! Räägin Teile oma uusimast projektist, mis sai eile, 31.10.14, ära toodud. Kuna mul on vaja koolis teha uurimustöö/projekt gümnaasiumi lõpetamiseks ning mulle meeldib praktiline töö rohkem, otsustasin projekti kasuks. Minu eesmärk oli teha midagi enamat kui anda masinale hing ning ise saada töö käigus jälle veidi kogemusi. Niisiis otsustasin panustada ka veidike ühiskonda ning meie tulevikku, noortesse. Minu projektis saavad kodukoha kaheksanda-üheksanda klassi poisid kätt harjutada rolleri ehitamisel ning restaureerimisel. Toorik, mis meil õnnestus saada on 50 kuubikuline CPI Oliver City, mis on küll päevi näinud aga peaks asja saama. Masin ei ole sõidukorras ega arvel, kuid sinnani me veel jõuame! Ütlen varakult ära, et projekt hakkab koosnema suuresti heategevusel, sest erilist fondi mul endal just pole noorte õpetamiseks. Niisiis, kui kellegil on garaažis üle juppe mida meie vajame või tahab meid kuidagi teisiti aidata, andke märku! Oodata võib ka videopäevikut YouTubes meie projektist, kus on ka veidi know-howd võhikutele! Natuke siis masinast: Mootor: Silinder: 70cc Vänt: Stock + SKF C4 laagrid + Athena simmerid Karburaator: Dellorto 17,5 Summuti: Tecnigas Trek Varaaitoririhm: Bando VS Belt Variaator: Malossi Multivar Survevedru: Malossi kollane Sidurivedrud: Sinised XTreme õhufiltri element Visuaalne pool: Amordikõrgendus: Naraku carbon Plaanid: Arvele võtta Mootor tööle Gondlid korda, uus värv TEHTUD Sisemised gondlid taastada TEHTUD Uus tagatuli + suunad Sumps ära lihvida + lakk peale TEHTUD Masin puhtaks TEHTUD Uus spidotross TEHTUD Uus variaatorikompott (vedrud, rullid, jahutustaldrik- võimalusel ka uus variaator, tagumised taldrikud) TEHTUD Vasak peegel Uus esirehv TEHTUD Uus bensiinipaak TEHTUD Uus aku Uus kicki vänt TEHTUD Uus silindrikomplekt TEHTUD Uued laagrid, simmerid TEHTUD -------------- List täieneb pidevalt! Kui kellegil on midagi eelpool nimetatud asjadest pakkuda/annetada siis andke märku! Postikulu maksame meie! Teema postitust täiendan pidevalt kuupäevaliste sissekannetega! ------------- KLÕPSA PILDILE ET NÄHA SUUREMALT 1.11.2014 Peamiselt puhastasime masinat. Raamil/gondlitel võis kohata väga paksu õli, saepuru ja muu pläga kihti. Gondlid, raam jms sai üle käidud, kõik ära lammutatud raamini. Tutvusime masinaga, alustasime summuti lihvimist, eemaldasime variaatoridetailid ning seadsime paika plaanid. Kohal käis 9 poissi! Ja nii sai alguse koolipoiste projekt, 2 kutti puudu: 15.11.2014 Üks nädal meie ringist jäi vahele. Paljud meist olid Kaitseliidu laagris ning kükitasid metsas koos kõiksugu metsaelanike ning terroristidega. Küll aga sai see nädal edasi liigutud. Alustasime gondlitega eeltööd. Tehase värvilahendus oleks super, kuid paraku on see omajagu elu näinud- tuleb uus värvilahendus. Sisemised gondlid üritame samaks jätta ning ära taastada. Mootoribloki võtsime alt ära, kõik sai eemaldatud. Bloki laiali tõmbamisest lahutab meid vaid tõmmits, mille järgmiseks nädalaks treial kindlasti ka valmis teeb. Ka sumpa sai valmis omadega, järgmine nädal tuiskame lakiga üle. Videomaterjal esimeseks osaks YouTubes on ka olemas, nüüd vaja kokku monteerida ja üles laadida. Vahepeal on meile kogunenud ka detaile. Siinjuures täname kõiki neid inimesi, kes on meil selle võimalikuks teinud! 22.11.2014 Tegelesime gondlite matistamise ning eeltöödega. Midagi erilist ei näe, mida siia panna piltide näol. Järgmine kord ehk mingisugune ülevaade, kui gondlitel rohkem protsessi näha. 21.12.2014 Saabusid Vicma spidotross, TNT silindrikomplekt, SKF C4 laagrid, Athena simmerid, tõmmits treialilt, Malossi Multivari kõrvad, Malossi kollane survevedru, sõrmlaager. 03.01.2015 Blokk laiali, puhastustööd 24.01.2015 Blokis uued laagrid-simmerid 25.01.2015 Mootoriblokk ühes tükis 27.02.2015 Sai proovitud milline velg umbes alla tuleb. Mootoriblokki sai lisatud uus reduktoriõli. Veljed, variaatorikaas, kicki hoob, harkjalg ning tagapidurisüsteemi kahvel said lihvi. Peale läks krunt ning osadele ka värv. Proov: Lihv: Päeva lõpptulemus: 09.03.2015 17.03.2015 Pritspahtel + krunt + värv 18.03.2015 Veljed valmis 19.03.2015 Rehvid all, pill ratastel, mootor all. 20.03.2015 Paigaldatud sai spidotross, kohendatud juhtmeid jne. Mõni gondel sai peale pandud kuniks järgnevad takistused ette tulid. 22.03.2015 Sumps sai lihvi + uue lakikihi. Välja sai lõigatud uus õhufilter, alustatud summuti kinnituse tegemist. Pill sai ka kokku lapitud petlikult, et aega võita komisjoni ees.
Re: Ivan'i CPI Oliver City aasta? Edu masinaga Kuid mul küsimus, kelle kätte masin jääb, kui valmis saab?
Re: Ivan'i CPI Oliver City aasta? Leppisime kokku, et see kes rahastab saab.. Kuna keegi eriline rahastaja pole pean mina rahastama- seega masin jääb ka mulle.
Re: Ivan'i CPI Oliver City aasta? Palju edu teile, kui tekib vaba raha, siis võtan ühendust ja annetan. Väga kõva, et sellise asja ette võtsid ja seda rollerivärki elus üritad hoida! 8)
Re: Ivan'i CPI Oliver City aasta? 9 noort kukke on essa korra kohta väga hea tulemus, liiguta seda 50kuubikulist elu seal hiiumaal nobedalt siis! väga naiss, props! hoian silma peal. 8) 8)
Re: Ivan'i CPI Oliver City aasta? Eks tahjtaid ole rohkem vast, aga ruumi ja tegevust pole nii paljudele pakkuda. Loodetavasti ei jää selline arv vaid esimesele korrale. Seniks aga pakkuge juppe, et saaksime oma proje arendada! Väga oodatud annetused juppide vms näol. Täpsem ülevaade siit: /viewtopic.php?f=67&t=104067
Re: Ivan'i CPI Oliver City 05'? Au ja kiitus Mardile entusiasmi ja ettevõtlikuse eest! 8) Paratamatult tekib küsimus,et kas oled ka suuremate 2-rattalise või 4-rattaliste ehitamise/reustareerimise peale mõelnud? Natuke hilja kuulutasid.. . Andsin oma 2-3võrrijagu juppe suitsupaki eest ära paar kuud tagasi :| :|
Re: Ivan'i CPI Oliver City 05'? Praegu tehnikaringis ühte Hot Road pilli käin tegemas. Muidu mõttes kerivad juba suuremad mänguasjad. Kevadel katsun kindlasti auto ligi võtta ning biket tahaks ka. Ilmselt 3 rollerit müün vähemalt maha, 1 vbl jääb.. Suurim unistus, mis mul praegu on restaureerimise kohal on 1964 aasta maantemuhk. Millalgi katsub sõitma panna ka ühe vene kardi, mis kunagi rallit vuras oma 125se Minski mootoriga. Seda ma ei usu, et pisik minus kaob. :lol:
Re: Ivan'i CPI Oliver City 05'? edu minu poolt ka käin oma juppide majanduse üle ja vaatan mida mul üle on ning võtan ilmselt ühendust
Re: Ivan'i CPI Oliver City 05'? Dvj poiskad minult saate tasuta multivari komplektse ja mõned silindrid kui keegi viitsib järgi tulla ning ehk muud nodi mis järel 8) PS: pakkuda nagu pildil amorditoonikarva erkpunased CPI veljed " paar " 20~eur
Re: Ivan'i CPI Oliver City 05'? Vahepeal lisandunud meile palju detaile! Siinkohal täname kasutajaid minaise, holley, Sergos ! Vabandan kui keegi mainimata jäi! ------ Igaljuhul täna sai edasi tegeletud. Üks nädal jäi vahele kuna paljud meist olid Kaitseliidu laagris. Võtsime bloki alt ära, sumpa sai ära lihvitud lõplikult, bensupaagil viskasime asjad ümber ning alustasime gondlite lihvimisega. Mootoribloki pooleks võtmisest eraldab meid nüüd vaid tõmmits, mille peab treialil laskma valmis teha. Peatselt teemasse ning ka esimesse posti pildimaterjali!
Re: Ivan'i CPI Oliver City 05'? +1 :lol: :lol: aga muidu tundub, et see annetusteema täitsa toimib sul
Re: Ivan'i CPI Oliver City 05'? Katsuks algul haamrita, muidu vaja blokki ka veel otsima hakata :lol: Kui kellegil tõmmits muidu üle, siis ära ei ütleks Ja haamrist ei taha rääkida, mul niigi piinlikke asju olnud nende klippide tegemisel. Ntks silindri tõmbasin kärtsti maha, sest see oli nii kinni lihtsalt. Õnneks tihendid kannatada ei saanud, aga siiski väga piinlik
Re: Ivan'i CPI Oliver City 05'? Ei ole lugenud, aga see video tuleb siis kui roller on 100% valmis, või tuleb vahepeal ka mõni video?