Küsimused uue liiklusseaduse asjus...

Discussion in 'Help!' started by Raikzz, Juuli 26, 2011.

1. Raikzz

Raikzz New Member

11
    0
    0
    Kuna ei jõua neid teemasid siin kõiki lugeda, siis teen eraldi teema oma küsimuste jaoks.
    Ja usun et paljud teisedki leiavad oma küsimustele siit vastuse, kui neile vastatakse.

1) Kui palju läheb arvelevõtt kokku maksma ?
    2) Kui mul on roller, mis võtab sisse rohkem kui 45km/h, kas sellega on probleeme arvelevõtul ?
    3) Mis detailid veel on olulised, et masin arvele võetakse ? ( mõtlen et mis kohustuslikud on, peeglid ja sellised asjad )
    4) Kas mul on lube vaja, kui olen sündinud 1.10.1993 ?
    Siin jäi mulle arusaamatuks, kas ma siis võin ilma lubadeta sõitma või pean teooriaeksami tegema ?
    - Kui mul on lube vaja, siis mis see lubade tegemine maksma läheks ?
    Kas lisanduvad 60€-ile veel mingisugused maksud ?
    5) Kui palju läheb maksma kindlustus, ja kui kauaks see on ?
    6)
    Siit loen välja et registreerimine läheb maksma 16€, kas lisanduvad veel mingid maksud ?

Kokkuvõttes tahan teada kui palju läheb mulle roller maksma, kui plaanin omale ühe soetada.
    Kas mul jäi midagi vajalikku mainimata ? Ja palju see krempel siis kokku maksma läheks ?

Tänud ette kes viitsivad vastata !

2. Z0ne

Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

6,380
    1
    38
    1. mingi 10-20 oli vist, ei mäleta.
    2. Kedagi ei huvita arkis, niimõnedki 70cc püssid arvel mopeedina.
    3. Suunatuled, esituli, tagutuli(töötava piduritulega), peeglid, signaal. Nii palju kui kuulnud olen ei panda käimagi "ülevaatusel" ning masina korrasolu eest vastutad ise.
    4. Kuni 2013 pole lube vaja kui sa oled enne seaduse kehtimist 16 täis, 2013 on vaja ükskõik mis mootorsõiduki lube, sobivad nii auto, mootorratta kui ka traktori.

3. Raikzz

Raikzz New Member

11
    0
    0
    Selge.
    Kui keegi midagi täpsustada tahab siis andke ikka teada,ja kui keegi midagi mööda vastas siis parandage.

Muudan kunagi seda postitust ja panen vastused siia, et inimestel oleks lihtsam leida,
    kindlasti on paljusid selliste küsimustega.

4. newarvuti

newarvuti Member

106
    0
    16
    15 eurot kopikatega
    Kiirust pole küll kontrollitud siiani kellelgi.
    Raami number, vasak peegel vähemalt, tuled, signaal
    Esimene punkt ei kehti sinu kohta. Teises punktis on öeldud, et ei nõuta, kuid saamiseks pead tegema ainult teooriaeksami.
    Oleneb riskikoefitsendist, piirkonnast, kus roller arvel, rolleri võimsusest.
    Oleneb, kuidas maksad. Kui panga kaudu, võivad mingid väikesed teenustasud olla, muud ei midagi rohkem.
    Oleneb rollerist, uus või kasutatud, läbisõit, mark, mis jupid peal(stock või tuuning) jne.

5. Raikzz

Raikzz New Member

11
    0
    0
    Tänud.
    Aa. Registreerimine ja arvelevõtt on sama asi jah... :D

Keegi mingi näite saab tuua ? Umbes palju kindlustus oleks ?

Ma ei tea täpselt mis ta on, aga tundub et Suzuki mingi suht väike roller on, Suzuki kleepsud peal,
    välimust vist muudetud pole, midagi vist on tehtud et kiiremini sõidaks...
    Linn oleks Tartu. Võimsus peaks 50cc olema.

Mis skaalal umbes tavaliselt need kindlustuse hinnad on.

Seega siis järeldan et mul on vaja:
    Rollerit, see arvele võtta ( ~16€ ) ja kindlustus.

6. newarvuti

newarvuti Member

106
    0
    16
    Uuri mõne kindlustusepakkuja käest.

7. Häppi

Häppi New Member

69
    0
    0
    küsiksin, kas see autokooli asi vms on kohustuslik?

8. Z0ne

6,380
    1
    38
    Nüüdsest on küll.

9. kapa123

kapa123 New Member

643
    0
    0
    Aga kui lube pole ja nt oled enne liiklusseaduse jõustumist alla 16 aastane, mis nendega saab? Ned saavad arvele võtta v? :roll:

10. Z0ne

6,380
    1
    38
    Minu teadmiste järgi arvele ei saa kui lube pole(välja arvatud need kes olid enne jõustumist 16 või üle.)

11. newarvuti

newarvuti Member

106
    0
    16
    Minu teada saab arvele võtta küll, isegi kui lube pole. Kindlalt ei oska siiski öelda.

12. Raikzz

Raikzz New Member

11
    0
    0
    Ja keegi teab kaua kestab see arvelevõtu ja kindlustuse tegemise protsess ?
    Kindlustus peaks olema vist et lähen kuhugi kindlustuse kontorisse, ajan mingid paberid korda ja korras, ja seda vist ei saa ennem kui arvel on.
    Aga arvelevõtuga on vist nii et lähen kuhugile kohale, vaatavad vist rollu üle jne, ja kui kaua selle numbrimärgiga aega läheb ? Et niikaua siis sõita ei saa ?

13. Z0ne

6,380
    1
    38
    kuni 2012 võib ilma märgita sõita.
    Pmst lähed arki ROLLERIGA, vaatavad üle, siis lähed ark kontorisse ja ootad järjekorras. Seal samas saad nr-märgi kätte ning kindlustuse teha.

Jaga seda lehte