K:Keege on kunagi nullist arvuti ülesse ehitand ?

Discussion in 'Infotehnoloogia' started by l3gion, Nov 14, 2008.

1. l3gion

l3gion Member

622
    0
    16
    Küsimus siis selline ,et kas keege on täiesti ise arvuti kokku pand`?
    Mis olid kõige rohkem pead murdvad asjad?
    Palju kõik se u. maksma läks`?
    Kui võimas arvuti tuli ja kuidas töötas?

2. RKsilver

RKsilver New Member

365
    0
    0
    väga lihtne, lähed poodi, ostad jupid ja laod kokku..

siis küsi enda käest küsimus, mida sa sellega teha soovid..

protsessor
    jahuti(vahetevahel saab prosega kaasa)
    emaplaat
    Operatiivmälu(ram)
    kõvaketas
    floppy(pole vast enam tarvis kuna ei kasutata kusagil, va biosi fläshimiseks või videokaardi biosi fläshimiseks)
    eemaldatava kettaga seade(kas siis dvd-cd vms)
    toiteplokk
    korpus
    videokaart(kui ei ole integreeritud emaplaati)
    helikaart(pmst väga harva ei ole neid integreeritud emaplaatidele, või kui hing ihaldab võimsamat)

kas ma jätsin midagi 2 silma vahele ?

hinnad saad teada

www.hinnavaatlus.ee

3. kri5too

kri5too New Member

142
    0
    0
    Sõber pani arvuti ise arvuti nullist kokku.Ja ütleme nii,et 8 tuhande eest saad hüpersuper arvuti kokku,kui ise paned.Aga poes maksab selline umbes 10-12k.Kokku panemises ei tohiks midagi rasket olla,kui midagi tekibgi siis hv-st saad alati abi.Jupid telli arvutikeskus.ee sest teiste lehtedega võrreldes on hinnavahe märgatav.

4. l3gion

l3gion Member

622
    0
    16
    kokkupanemine ei tohix küll raske olla..ennemgi kõvakettaid,videokaarte ja asju vahetand :p

5. võsavillem

võsavillem New Member

574
    0
    0
    olen pand ka arvutit 0-st kokku, aga se oli ni ammu, et siis oli se natuke asjalikum kui praegu :wink: minuarus polnd se raske

6. Cheiver

Cheiver New Member

458
    0
    0
    Ei ole küll nullist pannud, aga olen täiustanud.
    Videokaart tuleks valida vastavalt sellele, kas tahad mängida, või tööd teha. Tänapäeval on tuntud PCI, vanem ja odavam on AGP, mida eriti võimast saada ei ole, 512 mb on kõige võimsam, endal ka sama võimas.
    Siis Protsessor, mängimine vajab tugevat, otsusta targalt.
    Toiteplokk tuleks võtta selle järgi, palju su protsessorid ja asjad tahavad voolu saada. Mõni toitekas ei vea nt videokaardi koormust välja ja arvuti teeb restardi/jookseb kokku.
    Ja uuemad mängud kasutavad DualLayer DVD-sid, vali vist see dvd lugeja ka, mis seda loeb.
    Vast kõik siis, mis tähtsam.

7. kevxx123

kevxx123 Bännitud Bännitud

1,192
    0
    0
    Ma ehitasin ka endaoma,nendest arvutitest mis minema on visatud ülesse,suht hästi kõigeparemini jookseb mäng super mario 8)

8. antiii

antiii Member

459
    0
    16
    Kui endal mingit erilist soovi kokku laduda pole, siis http://www.arvutikeskus.ee
    Komplekteerimine ainult 250.- ja hinnad on ka väga head.

9. l3gion

l3gion Member

622
    0
    16
    Ei tahax ikkagi ise teha..se ongi se lõbu :p

10. flip MBK

flip MBK Member

306
    0
    16
    Enda pmst ladusin ka ise kokku :D
    Lasin arvutikeskuses kokku panna, kuna ema ei old muidu nõus maksma enda kaardiga (minu raha oli tema käes ). Kui arvuti kohale jõudis näitasin et funkab ajee ja lammutasin arvuti juppideks ja panin ise kokku tagasi. :lol:
    Toiteplokk valmistas probleeme aga seda aitas sõber ühendada muöl ja oligi vsjoo.
    Midagi keerulist ei ole ja kõike tuleb teha täpselt ja rahulikult.
    Jõudu ei ole soovitatav kasutada kokkuladumisel.

11. www

www New Member

247
    0
    0
    Sõber pani samuti arvuti endal kokku, tulemuseks oli 16gb rami, 1000gb kõvaketas, nvidia geforce 9800GTX, vesijahtus jne. Hind tuli kokku sinna 12000.- kanti. Ei pidand üldse raske asi olema tegelt aga olen ka mõelnud et peaks proovima. Alustuseks võiks võtta mingi vana arvuti millest pole kahju kui untsu läheb. Harjutamine teeb meistriks. :wink:

12. l3gion

l3gion Member

622
    0
    16
    sellesuhtes ,et kui ise kokku paned siis saab odavama raha eest 5x võimsama masina.

13. Muster50

Muster50 New Member

45
    0
    0
    kindlasti saab odavamalt kui ise kokku laod ja esimeseks ikka soovitaks vaadata emaplaat mingi normaalne kuhu läheb korralik protsessor ja asjad peale et kõik sobiks ise alustaisn nii igatahes ja panin 6000 kroonieest kokku ja kõik mängud jooksevad puhtalt ordis maksab selline arvuti 8000

14. aprill27

aprill27 New Member

1,254
    0
    0
    olen pannud arvuti ise kokku.Ainuke mure oli sellega et paar kinnitust mis olid korpusel ei sobinud emaplaadi kinnitustega muud ei olnud midagi ;)

15. M!Q

M!Q Member

205
    0
    16
    mul sama asi.. ka nullist.
    läks maksma u 13500 ning 2 a tagasi oli see ikka vägakõva arvuti.. oleks tegelt siiamaani ilusti, aga pole terve aja jooksul kordagi formatit teinud:D:D

16. Arno

Arno Member

69
    0
    6
    panin sõbrale arvuti nullist kokku . Veits lebo tglt eriti kui kõik jupid on olemas :D

17. raks100

raks100 Member

634
    0
    16
    ma panin ka kunagi ( 2.aastat tagasi ) arvuti endale kokku. lasin isa sõbral tellida soomest kõik jupid , tallinnast ostsin ainult korpuse ja kokkupanemise rõõm. kokku läks maksma 5000 eeki ja pmst sama arvuti maksis tollajal kartulis ( loe: K-arvutisalong ) 10990eeki ;)

18. janno123

janno123 New Member

459
    0
    0
    Mul kasuisa on suht friik nende arvutitega.
    Ta võib mistahes arvuti kokku laduda.
    Ja suht hea hinnaga teeb neid ja mms.

Jaga seda lehte