Kas ma võin rolleriga sõita?

Discussion in 'Jutud' started by EOtrege, Dets 13, 2010.

1. EOtrege

EOtrege New Member

14
    0
    0
    Kas ma võin rolleriga sõita, kui ma olen pragu 13 ja 02.06 saan 14. Nüüd tuleb see uus liiklus seadus. kas ma saaks load teha ja kui saaks siis kuna.

2. tem11

tem11 New Member

919
    0
    0
    türrrr tatt, mine külasta arki kodulehte
    fk, uuri midagi ennem, kui küsid, on siiis nii raske vaadata w???

3. Striker

Striker New Member

21
    0
    0
  4. aprill27

aprill27 New Member

1,254
    0
    0
    Ei ole vaja last siis kohe sõimata :D

5. Türamüra

Türamüra Bännitud Bännitud

914
    0
    0

Laps võib last sõimata küll.

6. tms

tms New Member

1,192
    0
    0
    KUidagi on vist nii ka võimalik,et teed need load ära-aga enne kätte ei saa kui 14 saad/oled
    Aga kuna sa alles 02.06-14,siis ei oska sulle täpselt öelda, oleks,et paari päeva pärast saad 14,siis võib-olla veel...vms.

Politsei mulle igatahes nii rääkis,kui ma küsisin.

7. tem11

tem11 New Member

919
    0
    0
    vana sa ise oled siis, kui hakkad siin mingit suurt rk vanaisa mängima ??? lohh

8. Türamüra

914
    0
    0

Politsei ei ole siin mingi rääkija. Alla 14 aastasel pole ARK-i eksamile asja, kogu jutt. Eksami sooritamise päeval PEAB olema vähemalt 14 aastane.

9. aprill27

aprill27 New Member

1,254
    0
    0
    See olekski normaalne vastus olnud 8) Mitte mingi faking titt pane oma munn põlema kuradi lohh mine putsi sa faking türamüra lohhen tatikas.Kasuta otsingut LOHHH.

10. EOtrege

EOtrege New Member

14
    0
    0
    01.06.2011 hakkab kehtima uus liiklus seadus mis siis saab. (KAS MA SIIS VÕIN SÕITA VÕI EI KUI MA LOAD SUVEL ÄRA TEEN JA KAS MA SAAN LUBASID TEHA)

11. kurv

kurv New Member

165
    0
    0
    võid küll, kui load olemas

12. xxm24

xxm24 Moderaator Meeskonnaliige Moderaator

956
    1
    18
    tem11 mida sa hakkad kohe mölisema? :S Inimene küsib viisakalt kas saab, kas on raske vastata, et jah saab? Mitte hakkata sõimama teist. Selleks foorum ongi ju.

13. stento

stento New Member

1,954
    0
    0
    täpsustan veel, et kui üldse tahad mopeedi/rollerit/ 2 rattalist sõidukit, mille mootori kubatuur ei ületa 49.9cc siis pead olema 14 aastane, et KINDLASTI teha endale mopeedijuhiload. Kui neid teha ei viitsi, siis uue seaduse kohaselt ei saa sa ilma nendeta sõita ka siis kui oled 16 või isegi siis kui saad kunagi 18 :p

14. tem11

tem11 New Member

919
    0
    0
    see oli lihtsalt nii loll küsimus.
    ma arvan, et arki lehepeale otse minnes oleks ta selle vastuse saanud palju kiiremini, kui siia kasutaja ja teema tehes

ja uus liiklusseadus hakkab kehtima juba 1 jaanuaril, see oli lihtsalt autokoolide soov seda kuupäeva edasi lükata puudulike andmete ja õppekavade pärast
    ma kahtlen sügavalt, et edasi lükatakse, ja autokoolis õpetaja ka rääkis, et ta kahtleb selles, aga noh mine sa tea.
    loodan küll, et edasi lükatakse, sest on vaja teha arki teooria eksam enne aastavahetust muidu, aga mul on veel autokoolis paar sõidutundi ja sõidueksam teha ja muidu ennem ei saa arki minna ja arkis on praegu üüber järjekorrad:S

15. tms

tms New Member

1,192
    0
    0
    Tem 11-okei kui sulle tundus see loll küsimus,siis lihtsalt jäta vastamata(sellele küsimusele)ja pole mingit probleemi:)

Türamüra:Seda küsisin ma politsei käest,siis kui ei olnud asjaga ültse kursis/uurinud-kellelt ma siis veel küsima peaksin,kui ma politsei autos istun/istusin?

Aga üldiselt pead eksami sooritamise päeval 14 olema jep.:)

16. Türamüra

914
    0
    0

Politsi ei reguleeri lubade, koolituse ja eksamiga seonduvat! See on ARK-i asi. Politsei on ennegi jahunud asjadest, millest neil õrna aimugi pole.

Tem 11 ajab ka ise lolli juttu, sest 1. jaanuaril ei hakka sul mingi uus liiklusseadus kehtima.

17. Türamüra

914
    0
    0
    Täpsustan ka, mitte ei ületa 49,9 vaid 50cm3

18. stento

stento New Member

1,954
    0
    0
    Nojah, mina olen seda erinevalt sinust lugenud kuskilt paragrafist, kus on öeldud 49.9cc
    Seadus võeti juba vastu ning kehtima hakkab 1. Jaanuar 2011, mille kohaselt kõik mopeedid arvele võtta hiljemalt 2012 aastaks.
    Lubade kohapealt oli öeldud midagi, et need kes on 16 või vanemad tohivad sõita veel mopeediga mingi teatud aja ning siis on ka neile luba olemasolu kohustuslik. Ja need kes saavad 16 aastaseks nüüd 2011, peavad samuti tegema juhiloa, ennem kui sõitma tahavad minna.

19. Türamüra

914
    0
    0

Näita seda seadusepügalat, kus kirjas 49,9cm3. Must-valgel on seaduses kirjas: Mopeed on kahe- või kolmerattaline sõiduk, mille sisepõlemismootori töömaht ei ületa 50 cm3 ja valmistajakiirus ei ületa 45 km/h.
    Kahtlane, et ta sul 1.jaanuarist 2011 kehtima hakkab. Juba puhuvad uued tuuled, uudised ka loed või? Jõustub kõige varem 2011 1.juulist. Miks, sest "targad" riigikogus on selle uisapäisa koostanud. Eriti nõme on lisasäte, mis keelab ka enda eramaal(põllul, krossirajal jne.) lubadeta sõidukit juhtida.

20. tms

tms New Member

1,192
    0
    0
    Loomulikult,tol hetkel politsei käest küsides,ei teadnud ma,et politsei ei tea asjast mitte tuhkagi-aeti sellist juttu,et "eks see eksami värk sinna 1000 kanti jääb"ma veel mõtlesin,et huvitav kus kurat ma sellise raha veel võtan?!Hakates tõsisemalt sellese(lubadesse) värki süvenema,et eksam on hoopis 200 krooni-mis oli ka (nn.avastamise hetkel)suur üllatus.
    Aga nüüdseks on load juba ammu käes,kuigi ma neid hetkel ei vaja,siis kui uus liiklusseadus jõustub,läheb mul neid vaja.

Jah,mis puutub uude liiklusseadusesse,siis tõesti käivad arutlused,et võtta seadus 01.06 2011 vastu hoopis.
    Kuna leiti ka seal mingeid puudusi.
    Ja seal pole nüüd küll erilist vahet,kas kirjutatakse 50cc,või 49,9cc(mõndades kohtades kirjutatakse ka nii)näiteks aprilial on mootorimahuks märgitud 49,68cc.

Edit:Kuulsin just raadiost,et uus liiklusseadus võetakse vastu 01.06 2011.

Jaga seda lehte