Keegi võiks ära seletada.. mul vana kondel olemas.. kuid üsnagi räsitud, kuidas selle järgi uus kondel teha? olen kuulnud midagi fooliumist jms... Youtubei-s normaalseid videosid ka ei leidnud.. Kes oskaks öelda/õpetada, siis võiks siia kirjtuada või õpetuste alla eraldi teema teha! Tänud!
mis mul siin pikalt seletada. tuleb youtube abi kasutada. nt mina teen nii. võtan detaili mida tahan kopeerida. lihvin nii siledaks kui saan. vajadusel poleerin läikima ka veel. siis katan selle spetsiaalse vormivahaga(üpris kallis stuff) kui vaha kuivand siis nühid maha. asi jääb ästi libe. siis katad selle sellise ainega nagu gelcoat. lased ära kuivada. siis selle peale paned klaasriide, mitu kihti, ja ujutad korralikult üle. vaata et ühtegi õhumulli sisse ei jää. kasuta õhukest klaasriiet ja väikseid tükke. kui klaasriie kuivand siis lõikad ülearuse ääre ära, nt relakaga. siis hakad seda orig plastikut vormi seest välja kangutama. saad kätte ja ongi korras. NB VORMI TEHAKSE IKKA ORIG DETAILI PEALE MITTE SISSE! kasuta youtubes märksõnu how to fiberglass. seal väga asjalikud õpetused step by step sinul sama mure mis mul. gondel suht ribadeks. soovitus. laena kellegilt samasugune gondel ja tee tollest vorm. kui kardad et rikud tema gondli ära, siis kata kas fooliumiga või maalriteibiga. Mina saan vahaga ideaalselt hakkama, seega ei haka millegi muuga katma. gelcoat on vajalik et ei jääks õhumulle. ja pind jääks sile.
Kui vana on olemas, siis on põmst ju lihtsam ja odavam vana korda teha. Mina enda AP'l lappisin kõik kokku. Mõned tükid olid küll väljas aga ikka sai ära lapitud. Igasuguse prao sai kah üle tehtud. Isegi suunatuled kaotasin hoogu sattudes ära.