Kuidas vahetada surve/siduri vedrusi ?

Discussion in 'Help!' started by spend, Mai 11, 2010.

1. spend

spend New Member

64
    0
    0
    tere

Nii, tahaks siis teada ja paar pilti ka kui oleks võimalik kui ei siis üksikasjalikult seletada, kuna plaanis vahetada, samuti tahaks teada kuidas saada seda sidurit üldse sealt maha ilma suruõhktrellita, kui variaatorit tahan maha saada siis panen mingi pulga sinna ette, aga sidruli ma ei saa ju midagi panna väga :D ning tahaks teada kuidas vahetada reduktori õli, ma tean kust see sissekäib, aga kust saab eelmise välja lasta ja kui palju juurde panna

suured tänud kes aidata viitsib

2. TUUR

TUUR Moderaator Meeskonnaliige Moderaator

1,137
    9
    38
    Mis mootoriga tegu?

Sidurikella saab kõikidel masinatel ühte moodi maha.
    On tarvis "relaka võtit". Sobitad relaka võtme sidurikella aukudesse hoidma ühe käega ja teise käega väänad mutri lahti (Kui pole piisavalt jõudu, siis saab ka kahe inimesega seda teha...).

Sidur ise käib kah kõigil (Mitte kõigil, aga Eestis levinumatel) rolleritel tagumise taldrikute küljest ühtemoodi ära.

Paned siduri krusstangide vahele ( kasuta papi tükke vms, et mitte sidurit ära rikkuda) ja keerad suure mutri vastava võtmega (34mm tihiti) või toru tangidega lahti.

ETTEVAATUST! Kui siduri mutter täielikult lahti otsast saab, siis võib kogu kupatus laiali lennata survevedru tõttu. Kui vastavaid võtteid pole, siis lase kellelgi teisel taldrikuid ja sidurit omavahel koos hoida ja pärast aeglaselt lahti lasta...

Nii, nüüd saad vahetada siduri vedrusid ja ka surve vedru. Väga tugevate sidurivedrude paigaldamine on paras piin... stockid saab näpuga sisse lükata =)

3. spend

spend New Member

64
    0
    0
    hmm relakavõti :D pole kuulnud ega näinud, äkki on midagi analoogset mida saaks kasutada ? ja sidurikella sisse, ehk siis sidur on ümmargune ja seal peal augud, ning lükkan selle sealt august sisse ? :D
    väga võhik olen siduriteemaga
    tänud kui keegi aitab

4. spend

spend New Member

64
    0
    0
    sain hakkama

Jaga seda lehte