1) ei oska öelda, tõenäoliselt ei tule, sest starter pole blokis sees.. 2) Varajast süüdet pannakse sellejaoks, et kütus plahvataks ennem, kui kolb ülesse jõuab.. (vist) 8)
2) Varajane süüde on nagu nimi ütleb, süüde toimub varem, kolvikäik muutub sujuvamaks ning jõulisemaks, masin muutub samuti jõulisemaks ning paljugi äkilisemaks. Liigselt varajase süütega mootor detoneerub ning väga suure tõenäosusega ei jää silindrist, kolvist ega väntvõllist enam midagi alles. Kui on plaan süüdet muuta, lase parem proffesionaalil seda teha.
1) Starter kinnitatakse 2 poldiga mootoriploki külge nii, et ots sisse läheb (ei nilbitse!). Selleks ei pea isegi ratast alt ära võtma. Äärmisel juhul porilaud. Ära sa juhtmeid sassi aja ainult.
Tavaliselt on ainult ühe juhtmega, pluss vool. Miinus tuleb raamist, kuid mõnel mootoritüübil võib tõesti olla kahega(pole kursis piaggio blokiga nii hästi)
Aga kui ma võtan starteri maha siis kas saab mingi aku pealt tööle panna ja kontrollida. Viga on selles et mingi kuutagasi hakkas starter jamama ja lõpuks enam ei funganud. Starterit vajutades ainult plõksis veidi. Enam ei plõksu ka? Juhtmed lahti vms?
Relee peaks vigane olema. Aku pealt tühja starterit käiates võid selle pöörded liiga kõrgele ajada ja võib laiali lennata. Kui, siis ainult korraks aga siiski... Relee on vigane.
kus see relee asub? see on mingi starteri relee eks? Aprilia sr50r ja palju see maksab ning kuidas testida saab seda?
Kahjuks jääb minu poolt vastus saamata, sest ma ei ole R-iga kokku eriti puutunud. Ehk keegi R-i omanik teab öelda... Ära poest uut osta. Maksad emaseks. Suht odavad vidinad muidu. Tavaliselt kuskil aku lähedal.
Äkki poisu rolleril hoopis aku tühi, et starter ainult plõksus ja nüüd ei tee sedagi. Testi starterit OTSE täislaetud aku pealt. Kui vuriseb nagu segane, siis asi korras, alles siis hakka starterireleed otsima-ostma.
Kehv mass, aku klemmid ära sulanud, relee vigane jne. Aga kui starter maha võtta, siis pluss samasse kohta kus ta käib, ning miinus kuhugile starteri kere külge. Kui siis kerib edukalt edasi siis on relee viga.