Olen 14 ja plaanin rolleri jaoks lube teha ja sellega seoses on mul mõned küsimused. 1. Kui kallis on lubade tegemine ? 2. Kust saab täpset õppematerjali ? 3. Kui kaua kogu protsess toimub ? 4. Kas enda sõiduk peab olema ? Aitähh kui oskate vastata.
Selle jaoks on olemas täitsa alateema , kus arutatakse selliseid asju , vahest võiks otsingut kasutada :roll: viewtopic.php?f=16&t=2704
1. Kui teed esimese korraga kõik läbi ja enda masinaga, siis 200.- 2. Õppematerjaliks on Mopeedi õpik(raamatupoodidest otsi), võid võtta ühendust ka mõne kooliga, kus tehakse lube. 3. Oleneb eksami järjekordadest, minul sai vähem kui nädalaga tehtud. 4. Võiks olla, tuleb soodsam, osades ARKides võib olla olemas. Hetke hinnad: Juhiloa väljastamine - 50.- Teooriaeksam - 50.- Sõidueksam enda mopeediga - 100.- Sõidueksam ARKi mopeediga - 300.- Teooriaeksamis on 17 küsimust, 15 peab õige olema. Tasub hästi õppida selleks, sest küsimused päris normaalselt rasked. Sõidueksami kohta ei ütle kindlalt midagi, kuna ei tea teiste linnade kohta - Rakveres on lihtsalt üks väike ring linna vahel ja kõik, plats+linn võtab umbes 15-20 minutit. Platsil on tõusult kohalt minek, ring, kaheksa ja ümberpõige.
Räägin ka natuke, 200-ga sa hakkama ei saa,sellele lisandub riigilõiv 30eek ja kuna oled 14 siis peab sul keegi isa või ema ka kaasas olema vist-täpselt ei tea tervisetõendi asemele tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument edu
muidu,ma hakkan ka vaikselt lube tegema nö rolleriomi,aga on see vägaraske?nagui sõit küsimused jne??ja nagu ma aru saan siis oma oma rollerit sinna vaja jh.