Nestea - Freedo 6 - 2010

Discussion in 'Lugejate rollerid' started by Nestea, Mai 17, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nestea

Nestea Member

539
    0
    16
    Nii , sai siis kasutajalt "kevin68" Freedo 6 ostetud. 8) Masin on aastast 2010. Dok'id värgid kõik olemas. Täpset läbisõitu ei tea, kuna masinal vahetati kolb ära ja peale seda nulliti ka kilometraas. Uue kolviga on ls 2200km vist. Gondlitel on mõned mõrad sees ja tagatulel ka paar kinnitust katki, see nii nipet-näpet värk. Eelmise omaniku teemat ka loetud ja ta ka ise väitis, et tema käes pole kordagi probleeme olnud selle masinaga. Aga kuna mul oli kinnisidee see ära tuua, siis sai see ära lohistatud. Nimelt käisin eile õhtul masinal järgi. Sõitnud polegi rohkem kui eelmise omaniku juurest enda koju, nii enam-vähem 20km pikkune tee, ja täna on ka siis pisut ringi põristatud. Kokku olen siis sellega sõitnud võibolla mingi 25km.

Mingeid suuri plaane masinaga pole praegu. Hetkel põristan lihtsalt ringi, kunagi hiljem teen võibolla midagi sellega. Praegu proovin masinat korralikult hooldada ja korras hoida.

Mõned pildid:

17.05.2011

Eelmise omaniku tehtud pilt. 03.05.2011

Aga see kõik oligi liiga hea, et tõsi olla... Täna õhtul, hakkasin koju sõitma, ligikaudu kilomeeteri pikkune oli kodutee, kui tundsin, et masin hakkab vibrama koha pealt minnes ja kohe päris jubedalt. Jätsin masina seisma ja üritasin arusaada mis jama on. Ei leidnud midagi. :oops: Panin masina käima uuesti ja tohho-tonti, gaas jääb ka peale. Või noh... Mitte ei jää peale vaid masin läheb ise pöördesse. :oops: Mina ei oska enam midagi teha, äkki annaksite nõu? Gaasitross on korras.
    Väike video ka sellest gaasi jamast.
    http://toru.ee/view/544800b7b4f0

2. joss13

joss13 New Member

2,817
    0
    0
    Ega tsinsusid tihtilugu saabki rohkem parandada , kui sõita :) . Aga karpa juurest oled vaadand , äkki seal tross kusagile vahele jäänd või midagi muud viga ..
    Vibra kohta ei oska eriti midagi ütelda , vb väntvõll õhtal ? :roll:
    Muidu edu sulle selle "Sr-r"-iga ! :)

3. Nestea

Nestea Member

539
    0
    16
    Täna sai siis tunnikese pusitud sellega. Freedo 6'te on ikka üli si** putitada. Kui keegi teab, siis sellel on istme all see pisike auk, kus saab gaasile ligi. Eile kui sealt uurisin, siis ei saanud midagi aru, aga kui täna hakkasin istet ära võtma, siis avastasin, et sellel jube kehv seda ära võtta. Selleks, et saada iste kätte , tuli võtta maha tagumised gondlid ja selleks et need maha võtta tuleks võtta tagatuli maha. Aga tagatulele ligi ei saa kui see küljes on, siis tuli võtta kõik korraga maha ( küljegondlid, tagutuli) Jube vastik töö. 2 kinnitust läksid pooleks ka, aga need pole väga hädavajalikud. Siis kui gondlid ja iste käes olid avastasin ka selle gaasi peale jäämis põhjuse. Nimelt see kummist kaitse, mis gaasisüsteemi pori eest kaitseb oli kuidagi sinna vahele läinud. Kui iste peal oli, siis sealt istme all olevast august seda ei näinudki. Seega gaasiprobleem vist lahendatud. Homme proovin järgi, täna oli kell nii palju et väga põristada ei tahtnud, aga kohapeal käis ilusti. Homme selgub ka kas see vibra on alles. Kui jah, siis selgitan selle põhjuse välja.

4. kevin68

kevin68 Member

342
    0
    16
    Vibra põhjuseks võib olla veel kulunud kiigepuks, kuskil maksis see puks mingi 30 eesti vana raha (ehk siis 2 euri).

5. Nestea

Nestea Member

539
    0
    16
    Eelmised probleemid on lahendatud, aga nüüd on starteriga mingi jama. See väga hull asi pole, kuna vändast saab ka käima lüüa. Vähemalt sõita saab. :p Seda starterit uurin kunagi hiljem, paregu on plaan tagagondlid korda teha. Kui jõuan, teen nädala vahetusel ära.

6. eestikevin

eestikevin New Member

42
    0
    0
    ilus masin 8) kuidas ka minek on? endal seisab freedo 8 garaasis ja see on tõsine tigu ikka :p :p

7. Nestea

Nestea Member

539
    0
    16
    Minek on üsna hea 4t kohta.

8. kevin68

kevin68 Member

342
    0
    16
    Kui starter järgi ei võta, siis on starteri pendiks läbi.. vaheta ära ja siis peaks timmis olema, mul oli mingi oma aretis sinna tehtud ja see ei saagi kaua töötada :D Aga edu!

9. k2ijala

k2ijala New Member

642
    0
    0
    edu masinaga! (Y) :p

10. Nestea

Nestea Member

539
    0
    16
    Ma ei tea.. Starter ei saa ühendust, relee plõksub ja muud ei juhtu midagi kui starterinuppu vajutad.

11. Tauri..

Tauri.. Active Member

2,317
    0
    36
    Nagu ma aru olen saanud : siis need Freedo6-ed ühed kõige ebaõnnestunud Tsinsud :p

12. Nestea

Nestea Member

539
    0
    16
    Tuleb tõdeda, et kõik need FREEDO'd on ühed parajad si*anikerdised. Osadele meeldib, osadele mitte. Mina olen rahul. Starterid on oma töö enamus hiinakatel lõpetanud. Gaasi ja vibra probleem on lahendatud. Need nipet-näpet värgid käivad asja juurde. :lol:

13. Nestea

Nestea Member

539
    0
    16
    Täna tegin tagumised gondlid ka korda. Käisin tõin poest vajalikud asjad. Jätsin masina koduõues seisma ja kukkusin lihvima, siis pahteldasin ära, lihvisin pahtli ära ja värvisin tavalise aerosoolvärviga. Kusjuures gondlid olid terve selle aja masina küljes. Homme võibolla lisan paar pilti ka.

14. GM6969

GM6969 Member

540
    0
    16
  15. Nestea

Nestea Member

539
    0
    16
    Suht tore oma masinat näha. :D Masinal 3 omaniku Mai kuuga olnud :lol:

16. Nestea

Nestea Member

539
    0
    16

Üks küsimus, kas SR'i need kaassõitja käepidemed vms sobivad freedo 6'le?

Praegu tahaks siis kaassõitja käepidemeid ja uut taguvelge.

17. GM6969

GM6969 Member

540
    0
    16
    küsi eelmise omaniku käest, ma saatsin kaks erinevat tüüpi pagassi, üks kohvri jaoks ja teine just see mida sul vaja on, velge võid selle tüübi käest küsida:
    56782969

18. Nestea

Nestea Member

539
    0
    16
    Starter ka nüüd korras jälle. :)

19. k2ijala

k2ijala New Member

642
    0
    0
    ega sa ei oska õelda et mis võib viga olla, täna sai siis väheke sõidetud ja kui mootor juba kuum oli kadus jõud ära :| ennegi on jõud ära kadunud kuumal aga mitte nii hullusti, täna ikka kadus täielikult ära, oli hullem isegi kui mõni 4t masin. :| mis viga võib olla? rõngad läbi?

20. Nestea

Nestea Member

539
    0
    16
    Ma mäletan, et kellelgi oli eelmine suvi sama jama, jamati ja pusiti, lõpuks saadi ta ka korda, aga ma ei ole kordagi küsinud mis sel viga oli. Oleks meeles kellel see jama oli võiks küsida. Praegu ei oska ma sulle midagi õelda selle kohta.

Thread Status:
Not open for further replies.

Jaga seda lehte