oletatava "freedo 1" kohta käivad küsimused (algajalt)

Discussion in 'Help!' started by jannu01, Nov 10, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0
    Tervist.

Ei ole ma enam päris esimeses nooruses (tubli üle 25'e vanust juba), ning sai kasutatud roller mõni päev tagasi soetatud.
    Ei maksnud sentigi vaid tegin ühe vahetuse.. see selleks.

Probleemi nagu suuremat ei olegi. Aga kuna ma ei tea mitte natukestki rolleritest (lapsepõlves sai omatud sääreväristajat ning sellega ka teadmised piirduvad).

Kuna eelmine omanik on käest kätte antud isendi muretsenud ja minagi sain selle käest kätte siis tema ei osanud isegi öelda mis margiga tegu võib olla, sai netis mitmeid tunde pilte vaadatud ja selle alusel arvan ét tegu on freedo ühega.
    Lisan paar pilti. Ehk keski oskab kinnitada millega siis täpsemalt tegu ?

Ja mõned küsimused, millele olen juba siit vastuseid otsinud aga ei ole leidnud või on nad kahesilma vahele jäänud.
    Ma tean et antud rollerile käib õli eraldi. küsimus oleks et kas kütust pannes tuleb ka paaki õli panna (segu) ?
    Kas keegi oskab mõndasi weebipoode nimetada kus võiks saada varujuppe antud isendile. peegleid/spidomeetri trosse/rutsikuid/porilaudu jne ?

ahjaa, kus võiks asuda antud mudelil VIN kood. eeldan et kuskil plastiku all aga pole sellist aega ja tahtmist et kõik lahti lammutada et kood üles leida. oskab keski juheldada, kust otsida ?

Paluksin siis asjalikke vastuseid. Kuna ma pole tõesti rolleritega kokku puutund siis ärge pahandage kui mõne arvates on mõni küsimus siin "labane".

Tänud ette kes iganes reageerib.

2. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0
    Re: oletatav "freedo 1"

jott, tänud kiire reageeringu eest! manuaal ilusti ära salvestatud, ehk läeb kunagi vaja :)
    Enne kui ma ta sain siis eelmine omanik just vahetas õli välja. Lärmi ei tee, väga vaikne aparaat, tööle läeb ka nii vändast kui ka "nupust" ilma probleemideta.
    AInukesed probleemid mis on: esipiduri õli tilgub välja, st esipidur ei toimi. vaja arvatavasti alt mis iganes nimega asjandus välja vahetada.[​IMG]

spidomeetri tross puudu.
    ning peeglid.
    ahjaa, esi porilaud ka puudu.

siis peaks vast kõik olema :)

Ja kui kellelgi peaks küsimus olema miks ma sellise "risu" soetasin siis olgu veelkord öeldud et ma ei tea rolludest midagi ning sai soetatud tööl käimiseks. töökoht asub maal 1km kaugusel ;)

nüüd tuleb ära oodata, ehk keski suudab ära määrata, millega tegu ning kus võiks VIN kood asuda.

3. Z0ne

Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

6,380
    1
    38

Varujuppe saab kergelt tõesti, tallinnas tean kohe öelda Stenolink(cn-parts.ee), Camex(camex.ee) ning Mulgimotoäri(mulgimoto.ee)
    Tartus on veel ka Motohobi(cn-parts.ee). Muudes linnades on ka kindlasti mõni pood kes tegeleb, kuid ei tea kõiki neid peast öelda.
    Alati on ka võimalus osta kasutatud varujuppe, siit samast rolleriklubist.
    VIN kood asub jalgeesise plastiku all, ligi pääseb sellele kui väike katteplastik eemaldada keskelt.
    Pildi järgi ütleks ära pidurisupport(kogu kupatus mis ümber ketta on)
    Kohe saab ka väikse pildi kus ära märgitud kus kohas täpsemalt VIN koodi katteplastik asub.

Punasega märgitud jalgees on väike plastik, seda liigutad natuke üles poole, ning paned alla kas kruvikeeraja või muu peenikese asja vahelt sisse, ning painutad üles kuni tuleb ära.
    Tagasi paned lihtsalt surudes.

4. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0

jott: mis vahe.. pyyan legaalset dokumenti koostada kus vaja marki ja vin koodi. et olen legaalselt ostnud mitte varastanud. ja tahaks ikkagi selle ära ka registreerida nagu kord ja kohus.
    Aga ei leki voolik. raske kirjeldada kust lekib.. see asjandus mis täpsemalt piduriketta vastu peaks minema kui pidurit vajutad, kuskilt alt hakkab kohe täiega tilkuma kui õli sees.. ja tilgub tühjaks... kindlasti mõni spetsialist (k.a sina) suudaks vast selle korda teha (oletatavalt mingi tihend või asi väsind või lihtsalt puru).
    nb, ei leki sealt õhutusmutri alt.. vaid viimase mutri alt.. ausaltöeldes ma veel pole surmkindel kust. kui ma rollu sain siis eelmine omanik ütles et klotsid läbi aga sõber kes on autofanatt.. avastas et mul pole piduriõligi tilkagi.. sai õli pandud.. toimis ilusti... aga paar tundi seisis ja oli õli kopsik taas tühi ja loik maas...
    Ning kuna ma juba esipiduri õliga mässasin siis nägin ka spidomeetri all olevat kohta kuhu käib tross - mida ei olnud küljeski.

//edit.
    ise asun pärnu maakonnas.. pärnu ja vändra vahepeal kuskil ;)

5. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0

punaselt on siis märgitud kust õli tilgub. siniselt on märgitud üks kummist tihend.. teine on veel.. allpool - mis on täitsa puruks. sõber arvas et äkki sealt vahelt. niiet jah, su oletus et klotse kokkulükkavate mehanismide vahelt võib täitsa õige olla..

ausaltöeldes tegin päeval ühest "pärnu motopood" firmast ka päringu piduri kohta, nemad nimetavad seda süsteemi: esipiduri sadulaks. et antud vidin maksab pea 79 eurot.. oleks vahva küll kui ma saaks selle tasuta või minimaalsete kulutustega korda ;) sest tegu on suht kallivõitu.

aga eks ma mingiaeg otsin siis raamiküljest antud lipikud üles.

ja tänud z0ne sullegi!

6. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0

soovitusi kuidas seda korda saada. või kas mul mitte asjandundjal tasuks üldse torkima hakata ?

7. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0

nojah.. rolleri arvele võtmiseks veel aega on järgmise juunini kui ma õigesti mäletan.. eks pyyan siis oma säästud kokku koguda ja selle pidurisüsteemi poest osta. Ma pigem ei hakka riskima... "äkki saan" ning "äkki töötab" peal.
    Vähemalt poest peaks garantii saama.. vähemalt ma eeldan ;)

igatahes suured tänud!!!

8. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0

Kui ta esimesel päeval lahti kakkusin et esipiduri õli panna... siis sealt plastiku alt sain ikka pool plastikämbritäit rannaliiva kätte... ja kuna eelmine omanik oli aalaa 12 aastane siis ausaltöeldes ma ei taha teadagi kuidas seda rollut hoiti ;)
    ja noh, tegelt läbisõit spidomeetril on ka miski 15k peal. kuigi trossi pole.. aga kui mootorit vaadata siis tundub et uus mootor peal.. või noh.. ei ütleks et see mootor on niipalju üle eland. aga mida mina ka tea. ma siiski soetasin "ametikäikude" tegemiseks mitte rallitamise ja heinamaa kündmise jaoks ;)
    Äkki hakkab veel meeldima ning järgmine/ülejärgmine suvi mõtlen juba nagu "päris" rollu soetada.. kuigi mul pole sellist edevat kohta kus seda hoida...
    Seegi seisab hetkel naabri kuuris.. vähemalt 1h tagasi seisis..

9. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0

Kusjuures ma nägin kuskil antud velgedele talvekumme müügil. arvasin et see on nali. käisin täna veel hommiku üheksa ajal 10't kilomeetrit uhamas (piiraja peal) niiet ega üle 40'ne ei lähe. ja üllaülla.. teatud asjad tahtsid ära külmuda :D niiet ega ma eriti ei suuda küll ette kujutada miski -10'ga väljas rallitamisest. Kuigi hommikul oli -4 täna.
    Aga noh, jalgrattaga sai terve kevade (-30'ga) sõidetud, misse rolluga ära pole siis :D

okei, nali naljaks. Igatahes suured tänud ette piduri leidmise/uurimise osas. ega mul endal erilisi tutvusi pole. niiet ei tea ma kuskilt midagi otsida.. v.a need 4-5 saiti.. aga sealgi asjad suht segased...

10. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0

kas antud "junnil" saab ka esiotsa (plastikuid) vahetada, et noh edevamad tuled panna vms ? lihtsalt tulevikutarbeks paneks kõrvataha..
    kui saab siis mis hinnaklassi vahemikku hind jääda võiks eekudes ? oletus kasvõi sobib, ei ole vaja googeldada ;)!

11. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0

okei, selle idee lükkab siis kunagi kaugemasse tulevikku, kui ma ikka juba ennast rollup*d*x saan nimetada :D
    ja ausaltöeldes hetkel ma neid siniseid törts pelgangi.. kuna esipidureid ja peegleid pole.. see on vast karistatav ??

//edit.
    kle jah, kevadel võib täitsa proovida :D kuigi mu põhimõtted ei luba kahte asja korraga teha.. õllet ja "rooli" keerata... aga idee iseenesest vahva!

12. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0

julged kindlalt väita et esipidurite olemasolu ei kontrollita juhul kui nad mu rajalt maha võtavad ? (ausaltöeldes kui mul isegi esipidurid oleks, ei kasutaks ma neid. jalgrattaga küll ja küll üle lenksude end tõmmanud)

13. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0

no siis kägu kukele need esipidurid. siis tuleb rõhku panna esi poritiiva ja peeglite sebimisele. tänud. jälle tunduvalt targem ;)
    (aga ikkagi KUI midagi kuuled pidurite kohta, kust saab vms.. siis anna teada!)
    nb, teie kui vanad sägad rollerite maailmas. mul ei pea lube olema antud isendile, ega ?

14. Z0ne

Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

6,380
    1
    38

Peeglite pärast võivad nad kontrollima tulla, aga nii palju kui mina näinud/kuulnud olen, pole veel kedagi trahvitud peeglite puudumise poolest.
    Esipiduri puudumist nemad aru ei saa, pigem endal halb sõita kui ainult tagupidur(milleks trummel) töötab.
    Kui nad su kinni peavad(mind pole veel peetud ühe sõitmis hooaja jooksul), kontrollivad nad su lube(sinu vanuse tõttu pole lube vajagi, näitad muud dokumenti) ning vahest panevad ka puhuma, peale seda kui kõik korras ütlevad head aega ja lähevad oma teed. Peegel pane tõesti mingi suvaline, ainult vasakut on vaja kah.
    Erinevalt jalgrattast(10-15kg) on roller(80-90kg) kõvasti raskem, ütlen mina ausalt et esipiduriga üle tõmmata vajab oskust, pigem blokeeritakse esiratas tugeva heeblivajutuse tõttu ära ning kaotatakse rolleri üle kontroll, lõpetades külili.

Lubade koha pealt täpsemalt - kui enne 1. juulit 2011 oled 16 või üle, tohid kuni 1 juuli 2013 sõita ilma lubadeta, peale seda vaja suvalise mootorsõiduki lube, kasvõi traktori.

15. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0

z0ne, tänud veelkord!
    et peegel aind vasakule ja vahet pole milline. ma juba tahtsin miski 30 eurose junni tellida.. antagu abi noh.
    ei oleks seda foorumit ja siinset sõbralikku peret, ma käiks juba ilma pyksata (telliks ei tea mis kirve hinnaga arvatavasti mitte sobivaid juppe netist)

16. jott

jott New Member

1,489
    0
    0

Massu kustutas minu sissekanded ära. Miks, küsi temalt.

Asjast, spidotross seal olemas
    http://www.ts-motors.ee/?act=muu&id=128 Neid trosse on kahte varianti minuteada. Sinu omal on alumine rattapoolne otsik selline pesasse minev ja fikseeritakse kruviga. Teine variant on selline, kus trossi mõlemad kinnitused on pea ühesugused.

17. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0

Ok, tänud. Mul endal muidu selline pidur et ratta küljes on miski junn, kuhu tuleb ots sisse kruvida ja voilaa.
    Aga et postitused ära kustutatud.. no nüüd näeb eriti läbu see teema välja. et ma läbun endaette.

Suured tänud adminnidele et suudate vale mulje asjast jätta.
    Kui kellegi arvates antud teema on läbu siis paluks selgitust ning võiks kogu teema ära kustutada ? selle asemel et mulle miski spämmeri tiitel külge treida. ma pole esimest päeva foorumites. tänud tähelepanu eest.

18. jott

jott New Member

1,489
    0
    0

Pole ime, kui varsti sõidab mingi pooletoobine mode sulle sisse ja süüdistab sind topeltpostitamises, mis keelatud :lol: Saad veel banni siit :lol:

19. jannu01

jannu01 New Member

51
    0
    0

no ma eeldan teadvat jah mismoodi käitutakse topelpostitajatesse (spämmeritesse). mul siiski foorumite ehitamistega/postitamistega samapalju kogemust kui mõnel mehel siin vanust. sellepärast tahakski selgitust et mis toimub. teema oli süütu ning ma tõesti olen algaja võrride teemas ning palun abi. ma ei hakka ometi iga kruvi pärast 10'tesse erinevatesse teemadesse sõnumeid postitama. kindlasti tulevikus huvitab ka kedagi "freedo" kohta küsimusi, ehk leiab temagi siit omale vastuseid.
    Aga noh, mis ma "plõxin". ma ju tavajuuser ;)
    Ja kui peaksin bänni saama kuna mõni kustutas laksust postitusi ja nüüd olen ma spämmer, siis ei oska ma midagi kosta...
    ütle veel et sõbralik seltskond.

spidoka junnist pildike ka, ehk aitab tuvastada mis tross sinna minna võiks:

20. joss13

joss13 New Member

2,817
    0
    0

Tõesti väga nõme on lugeda seda teemat , asjakohased postitused võiks ikka alles jätta..
    Soovin siis edu sulle sellega töölkäimisel ja loodame,et asi päris laiali ei lagune(hiinakatel kipub see kombeks olema). :p Uue peegli peaksid juba mingi 10 euroga kätte saama.

Thread Status:
Not open for further replies.

Jaga seda lehte