PALUN ABI, LED Ribade kohta, otsingust ei leidnud.

Discussion in 'Help!' started by minim2gnus, Juuli 29, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. minim2gnus

minim2gnus Active Member

4,026
    3
    38
    Põhimõtteliselt,

Endal mõte panna rollerile kaks sinist led riba alla. Küsimus on aga selles, kuidas ma saaks lenksu juurde mingi lüliti, et kui menti näen,saan välja lülitada. Kust sellist lülitit osta saab? Niiet äkki abi natukene:p Kui viitsid, lisa msni ja seleta lahti :roll:
    msn: [email protected]

Ettetänades: minim2gnus

2. FFB

FFB New Member

1,392
    0
    0
    Pmst ei ole vahet, mis lülitit kasutada. Lüliteid leiab auto varuosade poest, mootorattapoest või võid foorumist isegi mingi suvalise lüliti vaadata, mis rolleriga ilusti kokku sobib. Sobitad selle kenasti ära kuhugile ligipääsetavasse kohta. Loodetavasti LED ribad on juba sellised, mis töötavad 12V pealt ning igasuguse juhtelektroonika pärast muretsema ei pea. Siis pmst ühendad nii, et LED ribade miinuse ühendad massi(GND) ning teise otsa ühendad lülitisse. Eelnevalt tood lülitisse ka +12V pinge. Ise vaatad, kus selle kätte saad. Soovitan soojalt võtta see kusagilt sellisest kohast, kuskohast kannataks võtta vähe rohkem voolu(olgugi, et LED ribad ehk väga palju ei tarbi). Lüliti pinouti pead eelnevalt selgeks tegema, et pärast ei tekiks mingisuguseid komplikatsioone ning roller maha ei põleks. Soovitan vahele panna ka kaitsme. Kui 1 riba tarbib näiteks 1 A, siis 2 riba tarbivad 2A kokku ning kaitsme soovitan panna kusagil 3-4A...kui muud võtta ei ole, siis aitab ka 5A kaitse.
    Ise soovuitan küll vaadata pigem külmvalged LED ribad, kui sinised. Külmvalged on kergelt ksenooni varjunidiga ja kergelt sinakad. Ega politsei ka banaanipuu otsast kukkunud ei ole ning kui väga huiama hakkad tee peal, kutsuvad tehnilise ülevaatuse bussi välja või kuidas iganes neil see täpne nimetus on
    Külmvalge puhul saad vähemalt öelda, et näed, valget värvi on, mis siis, et kergelt sinaka tooniga...vähemalt ei ole sinised.

3. minim2gnus

minim2gnus Active Member

4,026
    3
    38
    sinised olemas juba, ette tulede sisse lähevad ka ükskord valged, phmt kui viitsid lisa msni, ja räägime seal kõik selgeks;)
    msn: [email protected]
    Ps kui lisasid:)

4. minim2gnus

minim2gnus Active Member

4,026
    3
    38

Lüliti olemas, aga lüliti taga on mingit kaks sirget klemmi, kas ühevastu panen voolu mis tuleb akust ja teise vastu led ribade + juhtme? Kuhu miinuse panen led ribadel ja akul?

5. Janek

Janek New Member

30
    0
    0
    Ühte paned aku voolu ja teise vastu LED ribade juhtme. LED-i massi saab raamist(?). Kui ei, siis paned LED miinuse vastu aku Miinust.

6. Z0ne

Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

6,380
    1
    38
    Mass on liiga nõrk. Saab ka mõne teise asja juhtmele sisse lõigata ning sealt võtta maandust. Kui kõige erksamad on LED'id ikka kui on otse akule.

7. minim2gnus

minim2gnus Active Member

4,026
    3
    38
    Tänan:)

8. Nihhuja

Nihhuja New Member

779
    0
    0
    otseakule paned siis takistivahele, sest kui rollertöötab siis pole seal akus enam 12v , vaid 14,7 v

9. MaiceL

MaiceL New Member

812
    0
    0
    Ma olen siin vaadanud sinu mitmeid postitusi, et sa tahad panna rollerile signa peale, muusika istmealla, ledid põhjaalla. :D
    Aga endal on ka samad mõtted koguaeg peas, et kas need ledid läbi ei lähe kui sõidan vihmase ilmaga läbi pori loigu ?
    Endal ka plaan nii teha, nüüd sügi käes, ilm pime on hea sõita ja teistel imestada kui jõulukuusk mööda sõidab.

10. Z0ne

Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

6,380
    1
    38
    Kui silikooni valatud(veekindlad) siis ei.

11. Türamüra

Türamüra Bännitud Bännitud

914
    0
    0

Kui sa minu silme alla liikluses sõites selle helendava pederastimajakaga satud, siis peksan kohapeal sul need leedid puruks.

12. minim2gnus

minim2gnus Active Member

4,026
    3
    38

Ei lähe, soovitan osta led ribasid kasutajalt kapa123, eriti rahul kaubaga:) Kõik peale signa on ka peal
    :D

13. minim2gnus

minim2gnus Active Member

4,026
    3
    38
    Vaata kui vapper sa üritad olla, mis see sinuasi on kuhu mina led-e toppin :roll:

14. rallitaja

rallitaja New Member

3,139
    0
    0
    See on väga halb mõte.

Lüliti lenksu juurde tuleb sul ise panna, seda ei saa niisama sinna. Osta saab elektroonikapoest igasuguseid või lenksulüliteid moto- ja jolleripoest.

15. Türamüra

914
    0
    0
    Vaata kui vapper sa üritad olla, mis see sinuasi on kuhu mina led-e toppin :roll:[/quote]

Vat niikaua on see SINU asi, kui sa neid jullasid oma koduhoovis või parklas põletad. TEISTE(ka minu) asi on see siis, kui sa nende põlevate julladega pimedas sõites liikluses segadust tekitad.
    Kui sina nii vapper oled, siis pole sul mingit lülitit vahele vaja panna, las põlevad kogu aeg, sa ju KÕVA mees.

16. minim2gnus

minim2gnus Active Member

4,026
    3
    38
    Re: PALUN ABI, LED Ribade kohta, otsingust ei leidnud. LUKKU

Vat niikaua on see SINU asi, kui sa neid jullasid oma koduhoovis või parklas põletad. TEISTE(ka minu) asi on see siis, kui sa nende põlevate julladega pimedas sõites liikluses segadust tekitad.
    Kui sina nii vapper oled, siis pole sul mingit lülitit vahele vaja panna, las põlevad kogu aeg, sa ju KÕVA mees.[/quote]

Mis see sinuasi on kui kõvamees ma olen, ma pole kordagi öeldnudki , et kõvamees olen. Ja teiseks, ma ei ole mõtelnudki neid liikluses kuskil linnapeal sõites kasutama hakkata, omfg. :lol:

17. rallitaja

rallitaja New Member

3,139
    0
    0
    ise ka aru saad mis paska puhud v. kui linnas sõites ei kasuta, siis kust need mendid peaks sind nendega nägema, tola.

18. Türamüra

914
    0
    0

Kuule, sa oled ikka päris peetusega!

19. minim2gnus

minim2gnus Active Member

4,026
    3
    38
    Mis mure sul üldse on? Kumb meist tola on? Sa pole nüüd peale linna kuskil politseisid näinud? Omfg, igas kurdi väikses külas k2ivad ka mendid onju. Mida sa reostad siin teemat, parem aidake, mind ei huvita mis teie arvate, võibolla põletan neid endajaoks kodus võibolla garaazis. Mul lihtsalt oli küsimus. Ärge mölisege onju. :roll:

20. minim2gnus

minim2gnus Active Member

4,026
    3
    38

Kumb meist peetusega on? Tundub et sina, kas sa siis tõesti ei tea et politseid pole ainult linnas, mis probleem sul on? Mida hekki nagu-,- Rahune maha. Mul on küsimus ja lootsin et teised aitavad, sina kukud mölisema. :roll:

Thread Status:
Not open for further replies.

Jaga seda lehte