Kui sul siduritrummlit pole , siis masin ei saa sul sõitagi. Tekkib variatooris õhuvool mis surub siduriklotsid laiali ja vastu siduritrummlit.Umbes sama süsteemiga töötab nagu pidurid. Tänu sellele hakkab roller liikuma. Jahutustaldrik on ikka selleks, et sul sidur üle ei kuumeneks.
Just. Ma saan aru, et kui neid ei ole siis sõita ei saa. Aga mida annab juurde tuuning siduritrummel ja tuuning jahutustaldrik?
Tuuning jahutustaldrik on vb paremini/täpsemini välja töödatud, kvaliteetsemalt tehtud, teise kaldega. Tuuning siduritrummel on parema jahutusega, kvaliteetsem, aeglasema kulumisega.
kõige paremini annab sulle kiirendust juurde variaator , sidur , rihm , vedrude jms vahetus tuuning juppide vastu.
Jahutustaldrik ei anna midagi juurde. Siduritrummel, kui annab siis ainult kiirendust. Haakub paremini, ei libise vms.
Kas ma küsisin seda? Ma tean ise ka mis mulle kiirendust juurde annab, tahtsin vaid teada mida need juurde annavad.
tuuning variaatori jahutustaldrik ei anna sulle enamjaolt midagi eriti juurde. Võibolla need jahutuslabad on veits teise kujuga ja jahutab paremini. Aga tuuning sidurtrummel on kergem, jahutusribad jahutavad sidurit ja siis haakub paremini ja sidur kestab ka kauem.
läheb siniseks ning võib minna kõveraks. sellepärast malossi MHRil ongi sellised ribad küljepeal , mis ei lase trumlil kuumenemise korral kõveraks minna. kui kõveraks läheb siis hakkab vastu sidurit kolisema ning teeb rõvedat häält.
tänud , sain targemaks , aga kui jahutus ribid katki jne jne , kas tingimata sidur läheb PIIKSU v on mingi juhus kus 100%-dist mingi 10%-diline tõenäosus , vms ?
ei pruugi minna , no kui k6ik need jahutusribad puuduvad siis jah veidi nuttune seis , aga kui paar jahutusriba jahutustaldrikult puudu on siis ei mõjuta see midagi.
nojahh mul mingi alla poolte ribide puudu :S aga ennen uut jahutustaldrikut ei osta kui uue vario ka ostan ja ei usu et midagi juhtub selle ajaga , mingi max 1,5 kuud sõidan vana varioga veel aga kellegil mingit roxi vms (minarelli ) jahutustaldrikut pole odavalt anda ?