On üks väike küsimus vibratsiooni kohta. nimelt on masin eadistatud nii, et vedama hakkab ta natuke alla 6000 pöörde juures. Ja siis tekib alguses väike vibratsioon. selline tunne on et see tuleb kuskilt variaatori ja siduri juurest. ise arvan et see on ehk rihma libisemine? Kuid suutremate pöörete juures seda vibratsiooni enam pole. Kui asi on rihma libisemises siis kas seda saab kuidagi pingutada ka või see on märk sellest et on vaja uut rihma? Kas on asi võiks olla selles?
Rihm ei saa ju libiseda, võibolla on kusagil midagi lahti, endal hakkab roller liikuma 6500 pöörde pealt ning kui gaasi põhja litin, on vibratsioon meeletu 8)
tegelikult on rullikud küll lausa erineva kaaluga. ühe rulliku kohta näitas 5g ja teisele jällegi 3,5:S väga imelik. Ning rullikud tõepoolest pole ka kõige ümaramas seisus. Aga kui ma tahaks panna uued rullikud mis on kerged siis võtab vibra sisse? või siis peaks saama kuskilt reguleerida. (müüakse ju kergeid rullikuid, seljuhul mis mõttega) Tänan
Rullikute kaalust sõltub rolleri tippkiirus ning kiirendus, mida kergemad, seda kiiremini läheb roller pöörde ning tipp väheneb ning vastupidi, Rullikute raskus minuteada ei saa küll mõjutada rolleri vibratsiooni.
Re: Tundub jah natuke kahtlane kuna vibratsioon on ainult kiirendamisel kuid kiiresti sõites enam pole. Kui asi on rullikutes siis peaks ju olema pidev vibratsioon
Re: Re: kõiki asju kogetakse proovides, niiet minu soovitus oleks soetada need hirmkallid uued rullikud, mida nii või naapidi korrektsetes hoolduskäikudes kontrollitakse ja vahetatakse vajadusel.
Rullikud ei mõjuta tegelikult tippu nii palju kui arvatakse, rasked lihtsalt suruvad rihma kõrgemale. Rullikuid kasutatakse et õigel ajal rihm liiguks, ehk siis sellel ajal kus masinal võimalikult palju jõudu on. Vibratsioon arvatavasti tekib jah kanti läinud rullikutest, kuna rullikud samuti liiguvad kiirendades oma pesadest välja, täis kiirusel on nad paigal. See et üks rullik on 5g ning teine on 3,5 tähendab et sul on segamini pandud üleühe, mida tohib teha. Kokku saad peaaegu sama efekti kui oleksnende rullikute keskmine. Kui segada peab panema üle ühe ehk siis 5-3,5-5-3,5-5-3,5. Nende keskmine on 4,25gr.
Okei. Kuid mõnel eulliku kohta näitas kaal üldsegi 4 grammi. Selline tunne on et need on seal kõik erineva kaaluga. Kas nad saavad siis erineva kiirusega läbi kuluda või on keegi enne pannud sinna mingid jamad juba
Kui on erineva kaaluga siis roller vibreerib vägagi hullusti kiirendades, vähemalt mul oli selline tunne et sõidaks hiiglasliku vibraatoriga kui oli kogematta pandud vale rullik sisse. Pane kõik ühesugused, näiteks 4'sed. Vibratsioon väheneb kindlalt, kui rullikud on tõesti eri kaaluga ning suvaliselt pandud.
Ma pole veel uusi rullikuid saanud kuid kas tasakaalust väljas rullikute olek võib põhjustada ka sellise tunde et roller vahetaks justkui käiku. Nimelt siis kiirendades läheb algul mingile kiirusele kiirest 20 või 30 ja siis hetkeks kaoks nagu vedu ära ja siis läheb edasi kiiresti. (asi on siis nii kui järsku kiirendada kohal.