Tere. ! Et mul läheks vaja abi rolleri (freedo4) uue värvi pealepanekuga ning gondli parandamisega !!! Asi siis selline et ma ise ei oska üldse nq värvida või et nq ei tea mis ennem tuleks teha kui värvima hakkan et vajaks nq punkt-punkti haaval õpetust ! Ise kukkusin rollegiga kruusateel ja gondlid suht katki ja värv maas.. + See ka veel et kuidas istet (sadulat) värvida ?? Kui kellegil oleks äkki nata aega ja saaks oma paar minutut siin ära raisata äkki aitaksite ?? Et nq step-by-step .. Mis tuleks alustuseks teha,kuidas värvida,mis oleksid head värvid,kuidas gondelid parandada ja siis sellekohta ka nq väike tutorial (õpetus) .. Oleksin nq mingi üli tänulik kui keegi saaks aidata ! TP! Ma tahan värvida spraydega .. mitte mingi masina või pulberiga ! .. ---- Et jahhh .. Oleks ikka ülitänulik kui keegi saaks aidata mind , olen ise sellekohapealt ikka väga pange pannud .. et jah Palun aidake
Kondleid paikad klaasriide ja vaiguga seespoolt kui kondlites on tükid väljas või mõrad sees . Puhastad pinna liivapaberiga korralikult ära , lõikad paraja tüki klaasriiet ja paned siis vaiguga mõrale peale. Väljast paljast mõra pahteldada ei saa , vaid enne pead nagu soone siise laskma . Enne pahteldamist pead kõik pinnad matistama . Ära kasuta matistamisel väga jämedat liivapaberit 600-800 on paras . kui pahteldad siis ära pane pahtlit hunnikutena peale , endal pärast vähem maha nühkida . Ennem pahtelda mitu korda õhemate kihtidena. Mina kasutan pahtli mahalihvimiseks kummiklotsi ja vesipaberit . Kui pinnad pahteldatud siis oleks vaja pritspahtlit . MOTIP -´il on väga hea pritspahtel spray , katab väga hästi liivapaberi jälgi ja ebatasasusi . 1 pudeliga saad kõik kondlid ära tehtud. Pritspahtli nühid maha 800 liivapaberiga , pritspahtli peale läheb kruntvärv . Selle lihvid ka maha 800 liivapaberiga, mina teen kõike vesipaberiga ja veega. Värvida ma küll ei soovita spreyga , see kellel asi selge võib väga ilusti ära värvida , aga see kes seda teinud varem ei ole sellel läheb väga kergesti jooksma värv. Ennem otsi värvija kes sul kondlid ilusti ära värvib. Neid kes värvimise teenust pakuvad on siin foorumis mitmeid , muidugi hinnad on neil kirved. Sadulat sa ülevärvida ei saa, vaid pead ostma uue naha peale . Pead otsima poe kes müüb kunstnahaka, Tartus ma tean kes müüb.Maksab 100 eek Võtad sadulal vana naha maha ja harutad õmblustest lahti . Need tükid laotad kunstnahale õigetpidi ja joonistad kujud nahale, lõikad välja ja nüüd pead otsima õmbleja kes tükid omavahel kokku õmbleb. Uus nahk läheb nagu vana klambripüstoliga sadula plastiku külge kinni. Rohkem ma nagu õpetada ei oska . Kui ma näeksin katkistest kondlitest pilti saaks rohkem aidata. Aga jõudu tegemisel ja eks töö ise õpetab tegijat.
Tglt on selle krundiga nii et ma ei soovita üldse pritspahtlit panna. Peale matistamist lase kohe peale 4CR krunt. Kuna asi on selles et kui on puhas plastik peal siis krundi põhimõte on tekidada tugev pind värvi alla. nimelt see krunt pmst nagu sulatab ennast selle plastiku külge ja see enam maha kooruma ei hakka. Pritspahtliga võib see juhutdsa aga ei pruugi kah. Kurnt vesiliivaga matis ja värv peale. Aga muidugi krunti soovitan lasta kah ikka õigete proffi tööriistadega. Kui vaja abi värvimisel siis võin pakkuda sulle.
Küsimused ! "Puhastad pinna liivapaberiga korralikult ära" et mis karedus see peab olema ?? mingi 600 ??
to Harrix . kus asud ? ma ise pärnus ..et kui pärnus oled siis võtaks su abi vastu küll värvimisel või gondilte parandamisel