Archerman'i Aprilia SR 50 R

Discussion in 'Lugejate rollerid' started by Archerman, Aug 22, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Archerman

Archerman New Member

186
    0
    0
    Okei. Täna sai siis väheke rollerit lammutatud, küljest läks vana sumps, see suur porilaud ja õhufilter ning see väike porikas ratta pealt et paremini mootorile ligi saada. Kas karpas seal kohas kus õhufilter sisse läheb see kuldset värvi auklik asi on mingi piiraja? Leks ütles et on aga kui ära võtta ei ole masin timmis enam, ma siis jätsin selle alles. Ei taha kõiki gondleid korraga maha kiskuda, kui esiots on korras siis võibolla kisun tagumised gondlid maha et karpale ligi pääseda. Aga pidurisupporte on ikka väga raske lahti keerata, poldid on nii kõvasti kinni et keera kuidas keerad, lahti ei tule. Avastasin et ratas tuleb ikka alt ära võtta klotside vahetamiseks, muidu lihtsalt ei pääse ligi sellele suppordile. Mul polnud täna õigeid tööriistu nii et see jäi tegemata. Varikakaant proovisin ka lahti keerata aga mul polnud paremat võtit kui see mis rolleriga kaasa tuli ja see hakkas üle libisema, katsun homseks õiged tööriistad saada ja edasi teha.
    Uut sumpsi ei hakka veel peale panema, enne pesen rolleri ära, sest ikka räme paks porikiht on peal, ei raatsi uut sumpsi panna sinna... Aga kas need kinnise otsaga torud seal sumpsi toru juures on mingid piirajad? Mis nendega teha- maha lõigata?
    Pilte täna ei teinud, homme võibolla teen siis.

2. Leks

Leks New Member

337
    0
    0
    Mina ei rääkinud midagi su timmis masinast. Võta ära kui tahad, peaks küll piiraja olema (Seal õhufiltri ja karpa vahel)..

Jah, sa pead ühe toru sealt relakaga maha lõikama/ haamriga kõveraks taguma, et uut sumpsi alla panna..

3. Aiko93

Aiko93 New Member

745
    0
    0
    Ta m6tles vist nedi torusid mis originaal sumpa kyljes olid, nood on kyll piirajad.

4. Leks

Leks New Member

337
    0
    0
    Maeikujuta ette, palju see asi bena võtma hakkab...

Praegu võtab mingi 6-7L/100km.. :eek: (Kõik stock, piirajad peal)

5. brooker

brooker Member

516
    0
    16
    Siis hakkab 14l / 100km võtma , stock ikkagi ilma piirajateta. :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: . C 'mon, tavaliselt piirajate eemaldamisel jääb vähemaks see küttekulu või samaks. Põhjus selles,et kui piirajad peal on masin pidevalt pöördes PUNKT .

6. Leks

Leks New Member

337
    0
    0
    mul tuli piirajate eemaldamisel 2l/100km kütusekulu juurde igatahes. :lol:

alguses oli 3l/100..
    piirajad maas siis miskit 5l/100..
    nüüd väike tuuning kh ja mingi 8l/100 äkki.

7. Archerman

Archerman New Member

186
    0
    0
    No praegu ongi piirajad peal ja ma ütlesin kah Leksile et vähemaks jääb.

8. Leks

Leks New Member

337
    0
    0
    okidoki, eks näeb siis varsti.. :back:

piice!.

9. Archerman

Archerman New Member

186
    0
    0
    Täna siis kõigepealt pesin rollerit, suurem mustus sai ära. Siis hankisin omale korralikud tööriistad ja sain ikka midagi teha ka. Summutitoru võtsin ära silindri küljest. Tahtsin tagaratast ka ära võtta et piduriklotse vahetada, aga sobivat võtit polnud. Esimesed klotsid said peale suurt jamamist lõpuks ikka vahetatud, ketta puhastasin ka ära. Aga piduritest tuli kogu vedelik välja kui lahti keerasin suppordid, nüüd peab selle ka korda tegema. Variaatorikaane kakkusin ka maha, aga taldriku lahti keeramiseks polnud jällegi sobivat võtit. Homme saab loodetavasti õiged tööriistad ja saab need asjad ära teha. Ja selle piiraja karpa küljest võtsin ikka ära.

10. zann

zann Member

247
    0
    16
    kas sa oled natukene loll? miks sa suporti lahti keerad, et klotse vahetada?
    klotse vahetatakse nii, et sa võtad selle pulga sealt vahelt ära ja tõmbad klotsid välja. ning tagumiste klotside vahetamiseks ei ole vaja tagaratast ära võtta. omad kogemused

11. Brabus

Brabus Active Member

2,433
    0
    36
    ma võtsin klotsid 50 sekundiga maha vist :D ja ainult kuuskanti oli vaja

12. Archerman

Archerman New Member

186
    0
    0
    Nojah, proovisin tagumisi klotse maha võtta ja saingi aga uusi ei saanud asemele panna, ei suuda lihtsalt kõiki neid asju korraga kinni hoida, see klamber kukub vahelt ära kogu aeg. :roll: Aga kuidas pidurivedeliku lisamine käib? Kuidas õhk välja lasta tuleb?

13. Aiko93

Aiko93 New Member

745
    0
    0
    Seal all on mingi junn, sinna pane voolik otsa ja mai m2leta kas siis tuleb t6mmata v6i midagi teha kui teine pidurit vajutab, midagi sellist oli

14. Archerman

Archerman New Member

186
    0
    0
    Täna sai tagapidur peale uuesti, ratast ei võtnudki ära. Variaatoripiirajat kahjuks kätte ei saanud. Sumpsi kinnituse panin ka külge.

15. Archerman

Archerman New Member

186
    0
    0
    Nonii, täna sai päris mitu asja tehtud. Läksin hommikul garaaži ja helistasin kohe Leksile, kes varsti kohale lendas.Tegime terve päeva tööd, vahepeal käisime K-Rautas mutreid ostmas. Sumps sai alla pandud, variaatoripiiraja on ka lõpuks maas. Ainult sumpsi toru jäi vastu põhjagondlit, kas see peabki nii olema? :roll: Proovisime käima panna, alguses streikis natuke aga pärast oli päris normaalne. Pärast ma panin esigondli ja tule ka peale, kui homme teise gondli ka kätte saab siis paneb selle ka peale.
    Aga jah, Leksist oli palju abi.

16. kiluf77

kiluf77 New Member

94
    0
    0
    jube kahju on, et tutikas aprilia sai sellist retsimist ...ma ei saanud oma hiinakaga ka nii palju külge maha ...üks kord oli, kuna mingi töll pani otse ees pidurid blokki ja mul oli ainult esipidur ...igal juhul, käi kõigis hooldustes ja proowi hoida masinat

17. Archerman

Archerman New Member

186
    0
    0
    Juhhei! Täna sain teise gondli ka kätte ja nüüd on roller koos. Päris kena teine. :wink: Pidurivedelik on vaja panna ainult veel ja siis saab sõitma minna aga homme viieks päevaks Saksamaale ekskursioonile klassiga nii et asi venib veidi.

18. Leks

Leks New Member

337
    0
    0
    Oeh, sa isegi mainisidki mind ära, eioleks uskunud nagu.. :lol:

Einoh, Archile sai talveprojekt kh valmis mõeldud.. :D

19. Archerman

Archerman New Member

186
    0
    0
    Ahjaa, üks asi veel. Nimelt ma valasin eile paaki natuke bena ja proovisin käima panna. Kõik oli okei aga järgmisel hommikul oli rolleri all bensiiniloik ja benahaisu olid kõik kohad täis. Voolikud olid bensiinised kõik paagi juurest ja mööda raami oli ka alla voolanud nii et põhjagondli juurest tilkus ka. Mis viga võib olla? Kuidas seda korda teha?

20. -Garmakaz-

-Garmakaz- Member

463
    0
    16
    Voolikud kõik korras jne?

Thread Status:
Not open for further replies.

Jaga seda lehte