Hindrek, Volkswagen Vento GT, 85kW, 1993a.

Discussion in 'Lugejate autod' started by Hindrek-, Veebr 13, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hindrek

hindrek New Member

160
    0
    0
    Tänase ja eilse päevaga sai selgeks veel vigu või asju, mis vajavad kõrvaldamist.

1) Vedrud vaja jälle vahetada. Midagi jäigemat on asemele vaja.
    2) Roolivõimendi rihm vahetada. Rihma tellisin vale, tuleb uus soetada peale jaanipäeva.
    3) Rehvid vahetada madalama profiiliga rehvide vastu.
    4) Konditsioneer täita
    5) Pidurikettad ja -klotsid vahetada (k.a uued rattalaagrid 4x)
    6) Küljekarpide plastikkatted korrastada/uued tellida.
    7) Heli isolatsioon teha (liiga palju kostub välja - vilti ja pigimatti vaja)
    8 ) Sidur vahetada (libiseb)

Suve lõpuks prooviks vähemalt pool neist kuidagimoodi kõrvaldada. Vaja läheks ca. 10 k veel investeerida, siis saaks veermiku ning jõuülekande enamvähem korda. Välimuse ja heli isolatsiooniga saaks tegeleda ka natuke hiljem.

Kaks uuemat pilti ka siia: ( parem klikk, view image)

Selleks korraks jälle kõik.
    Head ja kainet Jaanipäeva! ;)

2. -Garmakaz-

-Garmakaz- Member

463
    0
    16
    Äkki tuleks Sul odavam see auto maha müüa ja midagi muud osta, kui sellesse nii palju raha paugutada?

3. Kristjan

Kristjan New Member

531
    0
    0
    Kus kohast sa tavaliselt juppe tellid?

4. hindrek

hindrek New Member

160
    0
    0
    Maha müüa ei taha, vento lihtsalt meeldib oma välimuse poolest.
    Teen ta aegamööda vaikselt korda, siis kui load käes augusti kuus, siis on vähemalt hea sõitma hakata. Raha on läinud juba suuremas koguses (praegu natuke üle 25k) auto alla, niiet müüa poleks eriti mõtet ka, kuna sellist hinda nagu tema eest küsida võiks, ei saa ma nagunii.

Oleneb jupist. Mõni Forss' st, Autoringist, Automaailmast või Stikkest (müüjad on juba vaikseltviisi tuttavaks saanud :D ).

5. Ice

Ice New Member

176
    0
    0
    Poiss, kuidas Sa Tallinnasse said? :lol:

6. Kristjan

Kristjan New Member

531
    0
    0
    Odavam oleks interneti teel tellida nt: ladu24.ee ja autoosad.ee

Ise soovitaksin rohkem autoosad.ee-st tellida jupid tulevad väga kiiresti kohale! :)

7. hindrek

hindrek New Member

160
    0
    0
    Mul selle juppide tellimise või ostmisega on ka nii nagu on. Ma olen tavaliselt piisavalt laisk, et ise tellida :D Olen küll mõtlend sellele, kuid tavaliselt sinnapaika see mõtlemine jääb ka.

Sõitsin :D Rikkusin küll natuke eeskirju, kuid tagasi tulin õnneks korrektselt koos kaassõitjaga :D

8. approx-

approx- New Member

816
    0
    0
    nagu pildil näha on mingi kompu sinna kinni pandud
    et jah valikut tal vist pole nagu ma näen suht vägisi võetud. :D

9. hindrek

hindrek New Member

160
    0
    0
    Eriti midagi ei ole pagasiruumiga juhtund veel. Vaba aega on vähe ning edasi arenenud eriti midagi pole. Plaanis siis kangapoest kunagi läbi käia ning riiet osta, et pagasiruumis olevad OSB plaadid üle käia ning võibolla ka mingid LED'id suunata woofri poole vms. Peab vaatama/mõtlema seda.
    OSB plaatide taga on nüüdsest panipaigad, mida oli väga hädasti vaja. Pagasiruumi põhi sai ka sirgeks tehtud kasutades paksemat põrandaplaati.
    Üks illustreeriv pilt asjast. Rõhutan veelkord, et asi on poolik, veel.
    (Parem klikk ning view image - näed õiges mõõdus pilti.)

Esimestesse ustesse sai nüüd paigaldatud kaks sinist led tuld. Tuled asuvad kõlarikatete taga. Põlema lähevad nad siis, kui avad ukse.
    Plaanis sinna veel kolm led'i lisada (kokku ühe kõlari kohta neli led'i) ning kõlarikatte peale tahaks meisterdada vw klubi embleemi. Eks aeg näitab, mis sellest välja tuleb.

10. hindrek

hindrek New Member

160
    0
    0
    Ahjaa, vahepeal sai pingutatud ka roolivõimendi rihm. Peale seda ta nüüd enam vähemalt ei krigise ja ragise niipalju. Tagumine number saab ka kohekohe uue kuue (värvin tähed üle, kuna on väga ära kulunud).

Üks pilt ka siia veel.
    (Jällegi, parem klikk ning view image, et näha pilti suurelt. Praegu kadus pool pilti automaatse resize pärast ära.)

11. massu

massu Administraator Meeskonnaliige Administraator

2,331
    0
    36
    auto numbrit ei tohi ise värvida.

12. KrossiHimuline

KrossiHimuline New Member

158
    0
    0
    Värvida pole mõtet, veekindel marker teeb super töö.

13. hindrek

hindrek New Member

160
    0
    0
    Värvimise all mõtlesingi, et kasutan veekindlat markerit, et tähed natukenegi paremad välja paistaksid. Uut numbri duplikaati ka tellima ei taha sellepärast hakata.

14. kymcovitality

kymcovitality Member

107
    0
    16
    :lol: :lol: :lol:
    Ise koguaeg markeriga üle võõbanud

15. hindrek

hindrek New Member

160
    0
    0
    Nii. Eile õhtul sai masinaga tegelema hakatud.
    Algselt sai auto korralikult ära pestud ning vahatatud. Peale seda sai vaatama hakatud, kuhu ja kuidas paigaldada autosse led'id. Plaanis oli ette päiksesirmide taha kolm tükki installida mõlemalepoole (juhi- ning kaassõitja päikesesirm). Vajalikud plastik detailid eemaldatud, et laepolstri kallale minna saaks ning sai tegutsema hakatud. Peale nende lisasime veel kaks valget led'i ette jalgade juurde (üks juhile, teine kaassõitjale). Neile panime lüliti vahele, niiet saab ise reguleerida nende põlemisaega. Päiksesirmide taga olevad led'id sai ühendatud laetulle. Need aktiveeruvad siis, kui ukse avab.
    Ka sai pagasiruumi neli punast led'i lisatud. Kaks põlevad niisama, kui pagasiruumi luugi lahti teeb, teised kaks vilguvad bassirütmis subwoofri all nurkades.

Ma ei tea, kuidas teistele, kuid mulle meeldib ja see on põhiline!
    Veel sai tagumine number ka uue kuue. Vähemalt parem, kui varem.

Aga paar pilti siia. Kaameraga õiget effekti kätte saada oli suhteliselt võimatu. IRL on tulemus minusilmis parem. Tunduvalt.
    Laes siis on nad sellised.
    Ees jalgade juures jäi nii.
    Ja pagasiruum. Natuke halb pilt, kuid siiski.

(Parem klikk - view image, et näha pilti õiges mõõdus)

Suured tänud siinkohal Kristjanile (Vassu) ja mõnele teisele veel, kes viitsisid ledide ühendamisega vaeva näha keset ööd :D .

16. -Garmakaz-

-Garmakaz- Member

463
    0
    16
    Need ledid seal laes meeldivad küll väga. Teised on ka kenad.

17. BikeWorld

BikeWorld Member

417
    0
    16
    Need armatuuri küljpeal nats mööda, laes kenad. KUi jalgade valgustust tahad siis oleks võinud kuskile ette ääre tahga valgus põlema panna, et nagu lede ennast näha pole aga valgus kumab sealt ääre tagant kui istudes varbad asuvad vms. Saad ar mis ma mõtlen, ma loodan :D
    Idee iseenesest hea :wink:

18. hindrek

hindrek New Member

160
    0
    0
    Armatuuri küljepeal olevad ledid on niisama ajutise lahendusena sinna pandud. Mõte on olemas, kuidas ja mida teha, kuid sellejaoks tuleb mul terve keskkonsool jms laiali võtta. Pimedas ei viitsind niisuurt tööd seal ette võtma hakata.

Täna varahommikul (kella ühe paiku) sai siis toimima pandud üks tagumine el. aken. Pistik ei andnud ühendust hästi, natuke aretamist ning asi toimib jälle. Teise poolega tegeleb kunagi hiljem, kuna seal on vist aknamootoril midagi viga. Igastahes nüüd on autos 3x el. aknad hetkel :D .

19. CBIH

CBIH Bännitud Bännitud

771
    0
    0
    mis see denveri supakas õigustab ennast?

20. hindrek

hindrek New Member

160
    0
    0
    Siiani pole hätta jäänud veel. Pigem olen hädas olnud pläriseva tagumise numbrilauaga kui ka pläriseva tagaluugiga. Päris maksimumi pole veel välja võtnud woofrist, aga toimib ta küll muidu ;). Sõbral oli samasugune alla aasta aja ning ei ütlend samuti ühtegi halba sõna selle hinna ja vastupidavuse kohta.

Thread Status:
Not open for further replies.

Jaga seda lehte