*Maku* Aprilia SR50R'05

Discussion in 'Lugejate rollerid' started by *Maku*, Märts 6, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MJbike

MJbike Active Member

2,509
    0
    36
    Re: *Maku* Aprilia SR50R 2005.

kui rihm oli terve siis oli valest pandud, ta suht pingel seal nsm. ära ei lenda.

2. Maun0

Maun0 Member

988
    0
    16

rihm oli oma 9k sõitnud ka. väsis arvatavasti ära

3. *Maku*

*Maku* Member

708
    0
    16

Veepumba rihm on terve,ta pole just kõige uuem,kuid käis ringi küll edukalt.
    Praegu tuli meelde veel,et mootor töötas,siis spido peal vaatan 3 pulka(normaalne,mootor soe),siis järsku 4 pulka(juba liiga kuum),ja siis jälle 3 pulka,ning nimodi tegi mõndaaega,kuni tuli 5 ja lõpuks ka 6 korra ja siis ma suretasin kohe.Mida ma siit järeldan,et ta jahutab,aga mitte piisavalt.
    Aga milles nüüd kala ikkakist eitea veel.Peab uurima seda homme,vb mingid voolikud umbes.
    EDIT:Kas ülekuumenemist võib põhjustada ka vale segu?Küünal on üleval must,selle all on veidike kohvipruuni ning seal all polegi värvust.LK 12 küünla värvust ka näha.See pole ilmselgelt ju normaalne segu.

4. TauriTauri

TauriTauri Active Member

1,864
    0
    36

Vale segu võib tekitada küll. Endal oli kunagisel rolleril vale segu ja korduvalt kuumenes üle, aga hui viitsisingi tegeleda sellega ja lõpuks oli kottis. :p

5. *Maku*

*Maku* Member

708
    0
    16

mootor ei kuumenegi üle,hoopis see andur on perses,vea leidsin nimoodi,et panen hommikul süüte sisse,ja vaatan 2 pulka üleval,ehk mootor peaaegu soe.Siis julgesin tööle panna ning vaadata mis teeb,6 pulka oli,kolmnurk põles,masin ei tee mitte mingit teist häält,vaid käib ilusti,proovisin sõita,kõik timm.

6. MJbike

MJbike Active Member

2,509
    0
    36

seoses seguga siis rikas segu ehk must küünale ei saa põhjustada kuumust, vaene segu saab. kontrolli muidu andur ennem, kuna asi võib ka juhtmestikus olla, vähemalt mul oli.

7. *Maku*

*Maku* Member

708
    0
    16

Panin täna prooviks 80 düüsi uuesti sisse,masin oli palju sujuvam,mis mulle ei meeldi.90 düüsiga tundus et veidikene puterdab vahel kuid masin oli äkiline ja tõstis gaasiga esiratast,tundub et peab proovima 80 ja 90 vahel düüsi nüüd.
    Augustiplaanid on siis:
    Veljed mustaks
    Kõik kondlid maha,esiomad teen korda ning panen siis kõik korralikult tagasi.
    stock käepidemed
    Tagatuled 100 % ära toonida
    Toonida kilega esituli.
    Kui saaks hea hinnaga korraliku ismeboxi oleks hea.
    Esijalgu kõik.

8. *Maku*

*Maku* Member

708
    0
    16

On kellelgi kogemusi reduktorilaagrite vahetusega ?Palju need laagrid maksta võiksid ja peab siis juba reduktori õli ka ostma?
    On see laagrite vahetus raske ise teha?Oleks suur abi kui keegi vastaks.

9. Z0ne

Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

6,380
    1
    38

Osad laagrid saab kergelt kätte, osad väga raskelt. Võib lõpetada bloki/uute laagrite rikkumisega kui väga valesti teha. Tööriistad ning natukenegi teadmisi siis on asi kerge. Õli tuleb uus panna peale vahetust.
    Laagrite hindu peast ei oska öelda, sidurivõllil 1 laager, tagarattavõllil 2 laagrit. Variokaane laagrit ei vahetata tavaliselt kuna kodustes tingimustes on raske seda kätte saada.

10. *Maku*

*Maku* Member

708
    0
    16

Nagu ma aru saanud siis pmst vaja sidurvõlli laagrit,mäletad ise kuidas see sidurivõll liikus.Kust kohast seda reduktori õli välja lasta saab ja kuidas uuesti lisada?
    Mul käib mingi haige vibra läbi mingiaeg kui sidur haakuma hakkab,mitte koguaeg,aga vahel.Tavaliselt tuleb see siis kui ma natuke veeren 10-5km/h ja siis annan gaasi,siis tuleb.Ma arvan et seda põhjustab just see sidurivõlli laager,mis on läbi.

11. Z0ne

Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

6,380
    1
    38

Vaata bloki alla, kus reduktor on, seal on polt. Sealt käib välja
    Tagaratta kõrvalt, täiesti bloki tagant käib sisse. Kork on ees.
    Aga kui sidur haakub nii, siis pole midagi hullu tegelikult. Probleem on kui sõites hakkavad turbo vilinad, imelikud sahinad ning muud taolised asjad. Sidurivõllid neil ka tegelikult loksuvad õrnalt, kuna puudub teine tugipunkt(variaatorikaas on maas)

12. minim2gnus

minim2gnus Active Member

4,026
    3
    38

Reduktori õli -
    Kas varjo tagumisest poolest punnist, või all pool olevast poldist.

13. MJbike

MJbike Active Member

2,509
    0
    36

nägin ka täna ära ex musta luige ees ja laivis on ilusam.

14. *Maku*

*Maku* Member

708
    0
    16

Panin sealt täna mööda jah,kuigi ma ühtegi teist võrri küll ei näinud.Sain täna raha ka kätte,homme siis Apriliasse ja Camexisse.Ning siis kondlid maha,teen korda esimesed kondlid,need on suht nõrgalt kinni.Oleks vaja viga üles leida elektrisüsteemist,et miks aku ei lae ning veel nipet näpet.
    Velgi vist ei värvi see kuu ikkagi,tuleb talvel.
    TO ZONE:Mul tõesti vahel mingid vilinad käivad,annan rohkem gaasi siis viliseb midagi,see pole koguaeg aga vahepeal ja mul tagaratas loksub,kuigi poldid kõvasti kinni,rattalaager peaks läbi olema.

15. Azv

Azv New Member

639
    0
    0

Endal ka aku ei lae, vea teada saad siis anna teada :). Edu muidu!

16. *Maku*

*Maku* Member

708
    0
    16

Täna sai ostetud siis uus RMS küljejalg,silku temp. andur,reduktori õli ja 5.4 rullid.
    Rääkisin Camexis oma loo ära,et mul tagaratas liigub ja midagi undab,siis öeldi sellepeale et laager teinud seal midagi ja et halvemal juhul uus blokk.
    Varsti ostan siis reduktori laagrid ära ja vahetan/lasen vahetada.
    Kristiine juures keegi näitas mingit näppu või lehvitas ei näinud täpselt,mingi valge Ri oli üks vist,aga mai saanud aru kes oli :lol:

17. *Maku*

*Maku* Member

708
    0
    16

Täna sai siis kondlid maha võetud ja hakatud vaatama.
    Kõigepealt,et miks temp andur ei tööta,külmalt näitas 3 pulka,vahetasin ära,näitas ikka 3 pulka.
    See tähendab et anduri viga ikkagi ei olnud,aga milles kurat siis viga on kui mitte andur?Kui klemmi küljest ära võtan,siis on 0 pulka.
    Panin lampi magneeto vastu ja jälle 3 pulka.Milles asi?Kas see klemm võib omadega läbi olla?

18. MJbike

MJbike Active Member

2,509
    0
    36

mul oli näidiku viga, sai sammuti lollistpeast uus andur ostetud.

19. *Maku*

*Maku* Member

708
    0
    16

Said korda ka kuidagi?

20. *Maku*

*Maku* Member

708
    0
    16

Elektrisüsteemis mingi kala sees,võtsin starteri juhtme akuküljest ära ja näitas kohe 0 pulka,kohe kui ma selle kuhugi raami vastu panin oli jälle 3 pulka.
    Okei proovisin tööle panna masinat,et vaadata mis teeb,siis hakkas spido nalja tegema,vahepeal siis 1.2.3 pulka,siis 0 pulka,siis 2 pulka jne(üle 3 pulga ei läinud)ja hakkas mulle bensiini näidikut ka valetama,mul oli 1 liiter või alla ja näitas 3 liitrit.Panin siis starteri juhtme tagasi miinuse peale ja jälle 3 pulka,aga ei vilgu midagi ja bena näidik ka korras.Ja kui starteri jhe lahti oli siis oli tunda tagapiduri heeblis kerget elektrit.
    Siin üks pilt ka,äkki keegi oskab midagi tarka öelda.
    http://www.upload.ee/image/2607482/DSCN0353.JPG

Thread Status:
Not open for further replies.

Jaga seda lehte