Kui oled kõva poiss mine kindlalt keskkooli, peale seda õpi maalriks kõrgkoolis ja oled tehtud mees Muidugi peab selleks sul endal ka annet olema, me kõik võime õppida ei tea kelleks, aga kui ikkagi vilumust ei ole siis poel sust asja ja raiskad mõttetult aega.
On, kuid üldjuhul on eksami tulemused nii nadid ja kõrgkoolis valitakse ennem neid, kes keskas käinud.
Ma arvan nii et kuna hetkel majandus surutis ja töökohtade puudus, siis kõrgharidus ikka suureks boonuseks. Ise läksin gümnaasiumisse! Eks ta ikka raskem kui kuutsekas eriti kui oled laisk, aga pole hullu, saab hakkama! Vähemalt mina olen peaaegu kümnenda lõpetanud, ise koduseid töid teind praktiliselt polegi!!!(Laiskus tapab!!!! :? )
Ise vb õhtukasse ja siis kutsekasse auto mehaanikuks v maaleriks, või siis kohe kutsekasse. Lihtsalt õhtukas saan samad paberid mis gümmnaasiumis saaks, teadmised poleks ainult samad ja laisaks teeb õhtukas. Lihtsalt tingimused sobiks endal, saaks õhtuka kõrvalt car stopi onu juurde tööle ja vaikselt raha juba soetama hakata, eks näis.
Ütlen ära, et mehaaniku amet on nonsens! Õppida seda eneseharimiseks tõesti, kuid kui tahadki karjääri teha, siis ütlen kohe ära, et väga raske on Ja, et kohe tööle saad võid loota! Olgu sul seal onu või kes tahes, kui tööd ei ole, siis milleks vaja hoida sind sinna lisakoormuseks? Autoremondis praegusel ajal suht tuuga, elavad need, kes on teadjamehed ja kindla põhja rajanud. Need liisinguga ülekoormanud vennad kaovad. Võtke kasvõi Autoring. Ostis Tartu poolse motodepoo, millega pani täiesti pange. Ostis endal lao täis, kuid müüki ei ole ja mis üle jäi kui pillid kotti panna.
Ikka ei sooritata küll :wink: Need ,kes tahavad teevad riiklikud eksamid, kes ei taha need ei tee! Kutsekas suht mõttetu koht ju mingid enamus täis lohhid seal :wink:
ise ei käigi kutsekas ja seletad siin. loomulikult on ka kutsekas eksamid.kutsekas samasugune kool nagu keskkool , ainult sa õpid paralleelselt kutse ka. ehk saad keskkutseharidus või keskeriharidus. Mul see aasta juba füüsika eksam
mul endal hetkel 11 klass pooleli(keska) ning suht kahetsen, et kutsekasse ei läinud(kuna ma suht laisk) hinnete keskmine 3.333333333 pole just väga kiitmistväärt:/ igatahes, proovin keska lõpuni välja pingutada... ise soovitaks ikkagi kutsekat... kuna kui kõrgkooli hiljem sisse ei saa, siis keskERIharidus on ikkagi palju parem, kui keskharidus...
Trr küll ma uurisin inimestelt ,kes käivad kutsekas. Mingid kooli eksamid vb on ,aga me rääkisime RIIGI eksamitest.
Ei taha küll siia kooli jääda kus käin praegu. Vast kuhugi Helme Valga Võru kooli siis ei tea veel pea kaks aastat ees veel.
tee eeltöö ära ennem kui midagi ajama hakkad : Riigieksamid toimuvad kord aastas kevadeti üle Eesti ühel ja samal päeval. Riigieksamitööde ülesandeid valmistavad ette ja eksamitöid hindavad komisjonid, kes tegutsevad Riikliku Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskuse juures. Riigieksameid saavad sooritada ka kutseõppeasutuste õpilased, kellel on plaanis haridusteed jätkata kõrgkoolis. Riigieksamite sooritamise õigus on ka: 1) põhihariduse baasil kutseõppeasutuse lõpukursustel õppivatel õpilastel; 2) kutseõppeasutuste õpilastel, kes ei ole lõpukursusel, kuid kellel on eksamiaine läbitud.