Rollerile nitro :)

Discussion in 'Jutud' started by GM6969, Märts 28, 2011.

1. Martinkuke

Martinkuke New Member

1,335
    0
    0
    igaaasta käib minu kandis mäkketõus sis sealt saab tavaliselt kütti omale hommikuti kui vaatama minna peale sõitu :D
    sis kui mul vee freedo oli läksin hommikul sinna sain mingi üle 10l :p sis kallasin sisse ära mõtlesin et mis seal ikka ja sis haigelt hästi läks edasi mul too freedo spitti keris suht kiirelt põhja sirgel kui arvestada et muidu läks ainult ~70 sirgel kui tuul tagant ja ise peeretasid veel :D et huvitav mis nad omale kütte sisse segavad?

2. Z0ne

Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

6,380
    1
    38
    Akselerante(ei tea kuidas kirjutatakse) et kiiremini põleks bensiin. Vb oktaaniarvu tõstjaid ka. Eriti ise ei usu et nad mingi 98'ga sõidavad, spetsbenad.

3. rallitaja

rallitaja New Member

3,139
    0
    0
    su jutt ei klapi, sest kõrgema oktaanarvuga bena põleb samades tingimustes aeglasemalt kui madalama oktaaniga. miks peaks forsseeritud kõrge surveastmega masinal sõitja tahtma, et mootor detoneeriks ja sulaks kokku?!?
    tuttav rallisõitja ostis oma bensiini lennujaamast. ka kõrge oktaaniga mittetavaline kütus.
    nitrometaan on legaalne kiirenduses, ei mujal. liigitatakse keemilise ülelaadimise alla.
    leidub vendi kes müüvad nö "võidusõidukütust", saadaval on üsna erinevaid koostisi.

4. Martinkuke

Martinkuke New Member

1,335
    0
    0
    arvan et nendel spets kütetel määrde omadused kh sitemad et kui tollega koguaeg põriustada saavad silkud ja mõllud otsa kiirelt..

5. Martinkuke

Martinkuke New Member

1,335
    0
    0
    arvasin kusjuures et lennuki küte aga tuttavad rääkisid et see nii hull et roll pilbasteks kui tollega sõidan:D

6. Z0ne

6,380
    1
    38
    Kõrge oktaaniarvuga bensiin suudab põleda paremini kõrgematel surveastetel kui madalama oktaaniarvuga bensiin. Ralli masinate mootorid peaksidki just olema kõrge surveastmega.
    Lisaks ka et madala oktaaniarvuga kütus süttib kergemini, suurendades detonatsiooni riski.

7. rallitaja

rallitaja New Member

3,139
    0
    0
    Kas ma pean kirjutama mitu korda või...
    Kõrgem oktaan põleb kõrge surveastme korral, madal plahvatab - lihtsalt öeldes.
    Ehk siis madala oktaaniga bensiin põleb kõrge survega mootoris lihtsalt liiga hästi. Mitte ei sütti kergemini, vaid põleb kiiremini e. plahvatab. Samas põleb kõrge oktaaniga bensiin vanades madala surveastmega mootorites liiga kaua, mistõttu tuleb kruttida süüdet varasemaks näiteks.

Sinu viimasest postist võib jua peaaegu lugeda välja et rallikad sõidavad kõrge oktaaniga, sest madal ei põle seal nii hästi - puha vale ju! Just liiga hästi (loe: kiiresti) põleb!

8. Z0ne

6,380
    1
    38
    Ma hakkan juba mõtlema kui kange segu ma üldse teha saan kui mõned inimesed on omal automootori kotti lasknud 10% seguga..
    Pluss nitrometaan ei segune bensiiniga pikemaks ajaks.

9. -motomees-

-motomees- Active Member

1,111
    0
    36
    Miks üldse segada siis ?

10. rallitaja

rallitaja New Member

3,139
    0
    0
    Proovi metanooli?

Üldiselt peaks 2T mootor kehvemini sellist vinget kütust taluma, kuna aega iga töötakti järel jahtuda on tal võrreldes nelariga sitaks vähem.

11. Z0ne

6,380
    1
    38
    Wikipedia järgi ja enda praktika järgi talub samamoodi ära. Puldikad tehakse 2t, need ei sula kokku ju.

12. Martinkuke

Martinkuke New Member

1,335
    0
    0
    heh pane 10-15ml metanooli nahavahele ja vaata kas silmanägemine jääb alles v mitte ja kui ära tahad surra sis lase pitsi täis ära :D

13. rallitaja

rallitaja New Member

3,139
    0
    0
    Puldikad ei ole päris need mootorid, millega meie sõidame. Ma ei ole ise asjasse päris tugevalt süvenenud, kuid ühes väljamaa foorumis oli asjast juttu ning keegi suur isa pani lause maha, et suurt sisaldust ei saa nendel ja teistel põhjustel kasutada ja blablabla.

14. Z0ne

6,380
    1
    38
    Täna sain natuke proovitud, minek kohapealt kordades parem võrreldes eelmisega, mis sest et segu ülimalt rikas.
    Homme panen segu paika et tööle ka jääks normaalselt, täna üle 20 ei saanud sõita, tõmbas täis ennast kohe.
    Paak kuhu nitrometaani ja bensiini panin oli kiiruga Pringles'i topsist tehtud :lol: :lol:

15. Risto995

Risto995 Member

753
    0
    16
    ma lasin tavalise 95 pensu sekka mingi 250ml nitropuldika kütet freedo 4 :D jubevägevalt liikus edasi , kahekesi sai isegi spido järgi 70 kätte :D

16. Z0ne

6,380
    1
    38
    Okei ma enam ei viitsi sellega jamada, suuremad probleemid nüüdsest.(Mitte nitro süü) Aga kes tahab see proovigu. Ainus asi et segu muutub väga lahjaks kui nitromtaani lisada.

17. tem11

tem11 New Member

919
    0
    0
    ei usu, et nendel lamda andur on :roll:
    aga nitro on no2 ja see rähendab, et selle molekulis on 1 lämmastiku osake ja 2 hapniku osa. ja kui seda mootorisse pihustada, läbi õhukanali, siis see suurendab hapniku kogust silindris, millega kaasneb ka tugevam plahvatus, seda muidugi ka suurema kütusekoguse korral, mis aga on rolleril suht võimatu regullida niimodi, sest ei ole lambdat, mis annaks ajule märku segu regullimiseks ja see põhjustab detonatsiooni.
    ehk siis nitro põhimõte on suht sama turbo põhimõttega- saada mootorisse suurem õhu-küttesegu kogus, mis tagab tugevama plahvatuse. aga rolleril on see täielik mõttetus, kuna nii, kui nitrot pihustada, muutub segu lahjaks ja mootor hakkab detoneerima ja segu ei saa kunagi niimodi paika, et nitrost mingit kasu oleks. see lihtsalt tilulilu eputamise asi võrripeal.

VAADAKE VÄHEM KIIREID JA VIHASEID :lol: :lol:

Jaga seda lehte