Timmo Derbi GPR 125 06

Discussion in 'Lugejate mootorrattad' started by Timmo, Mai 28, 2010.

1. *Chris*

*Chris* New Member

1,702
    0
    0
    võrus olen isegi lasknud puurida suht palju, endal kyll pole probleeme olnud.
    Tallinnas siis ple kedagi kes puuriks ??
    Aga muidu suht lahe pill, endale hakkas meeldima ;)

2. Timmo

Timmo Member

465
    0
    16
    ju siis motoremil pole tutvusi niipalju... igastahes ma ei viitsi jamada, tuleb 170ccm Athena kit peale vb. peaks väntvõlli ka ära vahetama, kui muud tuuningut ei tule?

3. Timmo

Timmo Member

465
    0
    16
    kes paari päeva jooksul tahab siis hind sama millega ise ostsin, 15k. vajab kolbi vahetust ja silindri puurimist. kui keegi huvi ei tunne siis tellin kuskilt uue silindrikomplekti. tahaks 170ccm aga ei tea kas mootor kannatab seda. kes teab võiks linke ka anda kust sellistele varuosi rohkem leiab :)

4. rallitaja

rallitaja New Member

3,139
    0
    0
    athena 170 kannatab ära aga mis on asja mõte, oluliselt kiiremat minekut ilma vastava sumpa ja karpata ei tule.
    btw tartus Mati Sugasepp puurib ära su silindri ühe hoobiga, olen kordi tema juures käinud oma stuffiga ja soovitanud ka paarile tuttavale.

5. Timmo

Timmo Member

465
    0
    16
    samas jällegi mõttetu paarsada krooni odavamalt 125 ka võtta :D

aga ehk jagad selle Mati kontakt andmeid, saaks ühendust võtta temaga

6. Timmo

Timmo Member

465
    0
    16
    Sain oma silindri ja kolbi kätte. silinder, mootoriraam, radikas, paisupaak peale pandud, elektriasjad ühendatud. praegu 2 sellist mure, et sumps ei taha enam oma kohale tagasi minna, amort jääks ette nagu ja siduri tross peab kuskile kinni käima, et tõmbama üldse hakkaks, aga ei leia kohta. kui need külge saab siis panen kohe tööle ja gondlid külge, nendega peaks kiiresti minema. õhtul veel vaatama korra, äkki saab täna tööle panna juba. õlivahetuse tegin ka ära ja isoleerisin juhtmeid.

7. Timmo

Timmo Member

465
    0
    16
    Saime peale veitsa nussimist sumpsi ilusti peale ja siduri trossi ka ilusti. Aku jõudis peale 4h laadimist 7-8 sek starterit anda, homme saab vb uue aku. Midagi ikka siduriga viga, kas täiesti läbi, kettad kokku jäänud vms. Igastahes ei lahuta see seisva mootoriga käike. Tahhokas ka pöördeid ei lugenud aga see arvatavasti sp, et mul juhtmed ikka veel suht lahti. Mingi selline värk veel ka, et hakkasin tosooli sisse valama, siis kohe hakkas paisupaak üle ajama. Ei läinud nagu radikasse sisse. Muidu käivitus starterist väga ilusti, kohapeal töötas väga hästi ja hääled olid ka vääga mõnusad, arvasin et piniseb aga pole absoluutselt rolleri moodi :D

Vaja:
    Uus aku
    Sidur korda. Keegi ehk oskab aidata?
    Tahhomeeter tööle saada. Kust kohast selline isend pöördeid loeb?
    Tosool ilusti ringlema. Seal mingit õhutust vms pole, et ei lase tosoolil allapoole minna?

Kui need värgid korras siis masin täielikult kokku ja tuleb suur pesu.

8. IN4R3K

IN4R3K Member

800
    0
    16
    Normaalne, lükka 5cm edasi ja samal ajal vaheta käiku, peaks minema küll.

9. rallitaja

rallitaja New Member

3,139
    0
    0
    100%-liselt märgsidur ei pruugi lahutada jõuülekannet mootorist. kui käik sees ja lükkad sidurdamise ajal, võib takistus olla normaalne nähtus, aga päris ilma lahutamata kaasa vedada ei tohiks.
    käigud peavad lülituma, kui ei toimu seistes siis liiguta edasitagasi samal ajal ja peab töötama. käigud lülituvad ka täielikult ilma sidurita.

10. Timmo

Timmo Member

465
    0
    16
    ei, käigud lähevad ilusti sisse. panen ntks 2. käigu sisse, siis hoian sidurit all ja ei veere, vaid ajab mootorit ringi, nagu lükkaks käima.

aga on tal märgsidur? pmst masin aasta või rohkemgi seisnud, äkki kokkukuivand vms.

11. NaeL

NaeL New Member

1,276
    0
    0
    Tosoolivoolikud ei ole kuidagi valesti ühendatud? Kontrolli üle. Kui ei ole, siis pane mootor käima ja hakka tasapisi sinna tosooli valama, nii ei jää õhku vahele. Sellel kunagi oli muidu siduriga probleem, aga trossiga vist, et tross hüppas tagant. Nõudis vist lausa mootori maha võtmist, väga täpselt ei mäleta enam.

Edit: rolleritel ühendatakse tahhoka juhe igatahes kuhugile küünlajuhtme või piibu külge, võid uurida sealtkandist.

12. Timmo

Timmo Member

465
    0
    16
    sidrui trossi seda haakumisvärki, metallist jublakat jep keevitatud, aga see nii väike vidin väljaspool mootorit. see ei saa raudselt sellest olla, vähemalt ma arvan :D

aga jahutusvoolikud peavad kõik õieti olema ühendatud, nii nad olid väändunud ja täpselt klappisid. mäletan kunagi oli yamu DT80, seal oli ka mingi õhutusvärk.

13. Alex

Alex New Member

219
    0
    0
    vaata et õige käigukastiõli sisse läheb ikka, valega ei pruugigi lahutama hakata ja kui mootori käima paned siis alguses lase tal käia mingi 10 minti ja hoia sidurit all ja lase jälle lahti jne siis õli pääseb ilusti ketaste vahele vms, ise tegin nii ja hakkas ka tööle, kohe pärast kokkupanemist ei lahutand korralikult

14. Timmo

Timmo Member

465
    0
    16
    missugune õli sinna minema peaks? vana õli mis välja tuli oli vedelam, kui see mis sisse läks. mingi synthetic gearbox õli oli.

15. rallitaja

rallitaja New Member

3,139
    0
    0
    kindlasti on märgsidur, töötab käigukasti õli sees. kallata võid ainult 4t märgsiduri tsikli mootoriõli või spetsiaalset motika käigukasti õli märgsiduriga isenditele, vale õli võib panna siduri libisema! äärmuslikul juhul sobib autool või ziguli õli (ntx maantee äärses kolhoosibensukas kui oled teele jäänud ja on midagigi vaja et edasi sõita).
    Esialgu võid keerata siduritrossi pingsust peale ja proovida, kuigi ketaste kinni kleepumine pikaaegse seismise tulemusel on ka reaalne ja seal aitab sidurikaane eemaldus ning siduripaki osandamine+taaskokkupanek. sidurikaane vahel ära kasuta paljast hermeetikut, muidu on varsti jahutusvedelik käigukastis.

ilma jahutusvedelikuta ära mootorit kauaks käima pane. tosooli kallad otse radikasse, mitte paisupaaki, kui radiaator on silmini täis siis viid paisuka taseme normi piiresse. :D mul endal oli sama mootoriga sikkel ja see küll mingit õhutamist ei vajanud, kallasin aga peale ja ühel hetkel oli normis.

tahho saab impulsi tõenäoliselt sellelt juhtmelt mis läheb cdi-st süütepooli, mul oli omal ajal oranz see, aga mul oli yamaha, margiti võivad juhtmestikud erineda olgugi et kone on sama.

16. Timmo

Timmo Member

465
    0
    16
    no mootor töötas 15-20sek, siis suretasin välja. muidu suured tänud, homme vaatab mis teha saab ;) tahaks sõidukorda saada juba

17. Timmo

Timmo Member

465
    0
    16
    tosooli sain sisse ilusti. peale väikest mängimist siduriga, töötab see ka ilusti nüüd. ainsad mured veel tahhomeeter ja uut akut vaja. aku saan sõbra käest vist. Otsisin siis juhtmeid, mõned otsad sai veel ära ühendatud, aga leidsin ühe, mis peaks olema pööretelugeja. Pmst siis üks ots läheb spidosse ja teine nsm lahtiselt. Kuhu see panna tuleks? Selline asi oli veel, et CDI-sse läks 1 4juhtmega pistik ja üks eraldi juhe. See juhe mis eraldi läks, oli pooleks tehtud. Mis selle põhjuseks võiks olla? ma praegu ühendasin tagasi kokku ja isoleerisin ära, aga äkki peakski lahti jääma?

see juhe, mille ots spidosse läheb, on selline:

18. purexpure

purexpure Member

469
    0
    16
    Mul sõbral on Honda NSR125R. Ostis 190cc Athena silindri. Minekut tuli minimaalselt juurde, sest sumps ja karpa on stock, aga madalamatel pööretel on rohkem jõudu.

19. Timmo

Timmo Member

465
    0
    16
    8) No see mõte juba unustatud, sain enda silindri ja kolbi ikka ilusti kätte lõpuks. Käisin just poes ja ostsin uue aku, peab 1,5h seisma, siis saan peale panna. Tahhomeetri sain ka ilusti tööle, selle sama juhtme koorisin otsast paljaks ja lükkasin küünla ja küünlapiibu vahele. Nüüd masin täiesti korras va 2 tagatule pirni läbi, mille õhtul saan :D kui aku täis ja peal siis panen kohe ülejäänud masina ka kokku.

20. rallitaja

rallitaja New Member

3,139
    0
    0
    tore et tsikkel areneb, varsti siis 1 125 teedel juures. ma olen 125ste fänn :D

Jaga seda lehte