Uurimistöö teemal MOPEEDID

Discussion in 'Jutud' started by VW_Motors, Märts 13, 2011.

1. rallitaja

rallitaja New Member

3,139
    0
    0
    Re: Uurimustöö teemal MOPEEDID

nii on.

2. VW_Motors

VW_Motors Super Moderaator Meeskonnaliige Super Moderaator

1,756
    0
    36

Jeap, ta sitaks proff joonistaja.

3. tem11

tem11 New Member

919
    0
    0

ma tean nii mõningaidki:p
    lennukit, märdimäed, uusmaad, ja kala:D
    ja krt, kõik olid mul 9 aastat paralleel klassis:D
    aga ma võtan mõne sõbra ka kaasa ja siis tuleme irnuma teid:D
    krt, kuis ikka on sitt oma uurimustööd esitada:D ma ei teinud mingit juttu ette ka ja ei olnud kuskilt maha ka lugeda:D:D aga sain täiega kiita selle eest, et ma "suhtlesin rahvaga, mitte paberilehega":D:D
    sa ära nii lolli viga tee, et ei kirjuta kuskile midagi ette, sest närv tuleb sisse ja muidu läheb kõik meelest ära:D:D ma pidin enda esitlust ootama 2 tundi:D ja krt, kuidas see ajas lõpuks ikka elu närvi ära:D:D kipitasin vaikselt ja minust ennem esinenud inimene luges ära ja mul oli tups all ja siis klassiõde ütles, et mine nüüd, et mu kord on ja siis kadus pea korraks kotti ja läksin esitama:D eiplätt, kuidas pärast oli kerge olla, kui dire ütles, et kõik kes esitasid, need 2hte ei saanud:D ja 4 inimest me klassist ei teinud üldse:D ja nad peavad järgi tegema:D krt ise sain 3----(seal taga 4 miinust):D:D ma lootsin ikka paremat:D

4. Z0ne

Z0ne Ürituste korraldaja Meeskonnaliige Super Moderaator Ürituste korraldaja

6,380
    1
    38

Keegi lindistagu või midagi. Tahaks teada palju teised siis tuuningule raiskavad :D

5. VW_Motors

1,756
    0
    36

Tuuningu summadest teen väga vähe juttu, ei jõudnud seda käsitleda..

6. >K<

>K< New Member

971
    0
    0

keegi võiks parem video teha, siis teised ka saavad vaadata youtube-st vms

7. tem11

tem11 New Member

919
    0
    0

no kui ma peaksin kohale minema, siis võtan kaamera kaasa:D siis saab rk rahvas ka kaeda, mida leppar uurid ja käsitles:D

8. VW_Motors

1,756
    0
    36

Demy, lõpeta naljad.
    Ma räägin niikuinii ainult töö põhjal ja võin teile töö nähtavaks jagada, kui esitatud saab. Enne netti avalikult igaks juhuks panna ei taha, vabandust .

9. VW_Motors

1,756
    0
    36

Uurimistöö kaitstud! Hinne homseks teada.

Kokkuvõte:

Eestis on väga suurel hulgal motoriste ja kelle vanus või juhiload ei luba võimaste mootorratastega sõita, eelistavad sõita mopeedidega. Seetõttu on neid ka suur hulk tänaval, kuna pole tarvis teha kindlustust, ega ka omada üle 16-aastastel juhtimiseks vajalikku luba. Mopeedi ainukesed reeglid on, et töömaht ei ületaks 50cm3 ja tippkiirus 45 km/h. Kahjuks on Eesti Politseil seda raske kontrollida ning vaid 55% küsitlusele vastanutest omab sobiva töömahuga sõidukit. Kuna küsitlus on läbi viidud Eesti Rolleriklubi kommuunis, siis eelistatakse 91% enamusega 2-taktilisi mopeede, sest foorum on eelkõige noortele, kes hindavad mopeedi juures välimust, äkilisust ja tippkiirust.
    Uurimistulemustest selgus, et mopeedide väljalaskeaastad tõusid järsult peale 2005.a., kui Eestis hakkasid populariseeruma mopeedid ja Aprilia tõi müügile oma enimmüüdud rollerimudel SR50R Factory. Küsitluses on kõige enam 2007.a. mopeede, kuid võrreldes teiste aastatega on vahed üsna väiksed. Mopeedidest eelistatakse eelkõige Apriliat oma sportliku välimuse ja juba originaalis võimsa mootori tõttu. Veel eelistatakse teistega võrreldes Yamahat ja Keeway’d. Ka mudelitest on kõige populaarsemad Aprilia mudelid – Sr50R ja SR Street. Neile järgneb Yamaha tippmudel – Aerox. Eestis sõidetakse mopeedidega aastas keskmiselt läbi 4645 kilomeetrit ja keskmine tippkiirus mopeedidel ulatub 87.3 km/h. Mootori jõudlust oma mopeedil on parandanud 99% kasutajat – alustades piirajate eemaldamisega, lõpetades täieliku mootori ümberehitusega. Ka mootorimarkidest on eelisseisus uurimistulemuste põhjal Piaggio mootor, mida paigaldatakse nii Apriliale, Gilerale kui ka Piaggiole endale. Sellele järgneb näiteks Yamaha, Italjeti, Benelli ja Derbi mootor Minarelli.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et Eestis on kahjuks väga raske, kui mitte võimatu, leida pruugitud mopeedi, mis vastaks liikluseeskirjas nõutavale. Mopeediomanikud parendavad mopeedi mootorit, et oleks võimalik sõita mopeediga tänavatel, muretsemata liiga lähedalt mööduvate autode või ristmikel liiga pika aja raiskamise pärast.

1. juulist on olukord mopeedijuhtidele muutumas keerukamaks. Kõik mopeedijuhid on kohustatud võtma oma mopeedidele numbrimärgi ja tegema ka liikluskindlustuse. Kuna väga vähesed mopeedid vastavad liiklusseaduse nõuetele, kujuneb see enamikele mopeedijuhtidele tõsiseks peavaluks.

Töö autorina, olles ise 6 aastat mopeedidega tihedalt kokku puutunud, võin öelda, et need tulemused olid üsna ootuspärased. Üllatav oli, et nii palju 70 cm3 mootorimahuga mopeede liigub tänavail ja et margina oli Yamaha poole ebapopulaarsem Apriliaga võrreldes.

10. IN4R3K

IN4R3K Member

800
    0
    16

''ja keskmine tippkiirus mopeedidel ulatub 87.3 km/h'' olgem realistid :lol:
    Mis hinnet pakud omale?

11. Reiks-

Reiks- New Member

605
    0
    0

eks Yamaha ebapopulaarsus ole tingitud sellest, et neil tegelikult ainult 1 tippmudel, aprilial aga vastu panna 3

12. Saaremasin

Saaremasin Active Member

3,440
    0
    36

Aerox,Neos,Booster,levinud ja sõidetavad masinad ju,mis ajad,et ainult 1 tippmudel...

13. Reiks-

Reiks- New Member

605
    0
    0

no , rox ikka boosterist ja neosest üle ja rohkem levinud . võrreldes näiteks sr50r-i ja neost, siis vahe ju päris suur

14. tem11

tem11 New Member

919
    0
    0

sry leppar, kahjuks ei saanud vaatama tulla:S:S

15. Türamüra

Türamüra Bännitud Bännitud

914
    0
    0

Jura juttu ajad ju selles kokkuvõttes! Aprilial Ei ole originaalis kõige võimsam mootor. See soust mida müügimehed kodukal kirjutavad Ei ole tõde. See võimsus seal saavutatakse peale piirajate eemaldamist. Netis infot sittakanti, kui võimas see Aprilia sr tegelikult on. Mingi 3kw nagu iga teinegi piiratud kahetaktiline.
    Võimsaim maiäss :lol:
    Derbi rollerid ei kasuta Minarellit ju.

16. rallitaja

rallitaja New Member

3,139
    0
    0

Ma üle nelja ei hindaks kuidagi, apsakaid on sees.

17. tem11

tem11 New Member

919
    0
    0

mis too vahet on, retsenseerijad seda nkn ei tea ju, ja ma ei usu, et nad seda uurima ka hakkavad
    klassivend mul mõtles terve uurimustöö välja oma suvila ajaloo kohta:D:D lambist kirjutas iga päev paar lehekülge mingit sousti ja sai 4ja ja krt, ma täiega uurisin enda teemat, või noh, mitte täiega aga ikkagi, st kõik inf oli tõde ja nii ja sain lambist 3- - - - :roll:

18. VW_Motors

1,756
    0
    36

Kutid, saage aru. NEED KÕIK ARVUD ON SUHTELISED. Neid arve ei saa kontrollida, sest inimesed on selle ise kirjutanud. Mul polnud võimalust kõrvutada 100 erinevat rollerit, et saada objektiivsemat tulemust. Kuna ma olin viitanud uurimistöös, et aprilia.piaggio.ee näitab, et SR50R'i puhul on tegemist 50cc'dest võimsaimana, siis nii panin ka uurimistöösse kirja. Ja kas ma eksin rängalt, kui Derbi Sendal (mis küsitluses osales) on Minarelli mootor?
    Hinne on teada, ja täitsa 5. Üsna rõõmustav sõnum. 8)

19. Heelium

Heelium Member

551
    0
    16

Sendal pole ja minarelli mootor.

20. IN4R3K

IN4R3K Member

800
    0
    16